ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ 4 ΧΩΡΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ 4 ΧΩΡΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Μαθητές από τέσσερα σχολεία χωρών του εξωτερικού και συγκεκριμένα από Ιταλία, Κύπρο, Ισπανία και Τουρκία, βρίσκονται από χθες στα Χανιά στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Breaking the code: A pathway to success”.



Τα παιδιά (36 στον αριθμό μαζί με 14 συνοδούς εκπαιδευτικούς) υποδέχτηκαν τα εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου στις Κορακιές Ακρωτηρίου χθες το πρωί, ενώ ακολούθησε επίσημη υποδοχή στο Δημαρχείο Χανίων και ξενάγηση στη δημοτική βιβλιοθήκη. Στόχος του προγράμματος είναι τόσο η εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων και δράσεων στο πλαίσιο της διδασκαλίας των μαθημάτων τους όσο και η προβολή και ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας των εμπλεκόμενων χωρών.
Η αποστολή των ξένων αντιπροσωπιών θα παραμείνει στα Χανιά μέχρι και το Σάββατο 14 Μαρτίου έχοντας την ευκαιρία οι μαθητές να παρακολουθήσουν μαθήματα και σεμινάρια από τους εμπλεκομένους στο πρόγραμμα καθηγητές των χωρών αυτών σχετικά με τις θετικές επιστήμες και τις νέες τεχνολογίες.


Στο καλωσόρισμα ο διευθυντής των εκπαιδευτηρίων κ. Θεοδωρόπουλος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι η τέταρτη χρονιά που συμμετέχει το σχολείο μας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Στόχος του είναι η εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων και δράσεων στο πλαίσιο της διδασκαλίας, αλλά και η προβολή και ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας των εμπλεκομένων χωρών. Οι μαθητές, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα, θα έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν την κριτική σκέψη, να αποκτήσουν γνώσεις μέσω της συνεργατικής και βιωματικής μάθησης καθώς και να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες».
Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε εκ μέρους της φιλοξενούμενης αποστολής η Ιταλίδα καθηγήτρια αγγλικών κα Κάτια Σαντίνι.
Με την εκδήλωση αυτή είχαν την ευκαιρία τα παιδιά να γνωριστούν μεταξύ τους, να τραγουδήσουν και να χορέψουν σκοπούς και τραγούδια της Κρήτης, ενώ το συρτάκι όταν ξεκίνησε συμμετείχαν όλα τα παιδιά των ξένων σχολείων μαζί με τα παιδιά των εκπαιδευτηρίων και χόρεψαν περικυκλώνοντας χώρους του κτηρίου.

 

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με επίσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων όπου ο δήμαρχος κ. Τάσος Βάμβουκας τους υποδέχθηκε για να ξεναγηθεί η αποστολή από τη βιβλιοθηκονόμο κα Βιβή Χουρδάκη στη δημοτική βιβλιοθήκη και άλλους χώρους του Δημαρχείου. «Σας καλωσορίζουμε στην όμορφη πόλη μας» είπε ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας για να συνεχίσει τονίζοντας ότι «ελπίζω να έχετε μια πολύ καλή συνεργασία με τα παιδιά του σχολείου που σας υποδέχθηκε. Αυτά τα προγράμματα είναι πολύ σημαντικά γιατί συνδέουν μεταξύ τους τούς λαούς, γνωρίζουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο και για εσάς τα παιδιά είναι μια πάρα πολύ ωραία εμπειρία σε αυτή την ηλικία για να μπορέσετε να δείτε ότι δεν υπάρχουν σύνορα στην πραγματικότητα, η Ευρώπη είναι μια οικογένεια και αυτό είναι πολύ σημαντικό».
Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Χανίων σημειώνει ότι «τους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης γνώρισαν οι μαθητές του Γυμνασίου Καντάνου συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους. Ενημερώθηκαν για το Media Lab, την προσωπική Βιβλιοθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου και τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων. Ενημερώθηκαν για τον θεσμό και τις δραστηριότητες της Κινητής Βιβλιοθήκης και για την ύπαρξη και τη λειτουργικότητα των τεσσάρων Ανταλλακτικών Βιβλιοθηκών του Δήμου, για τις δραστηριότητες, τις εκδηλώσεις, τα σεμινάρια, τις Λέσχες Αναγνώσεις, τη νέα υπηρεσία Press Display καθώς και την on-line αναζήτηση στον κατάλογο της Παιδικής – Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων».
Επίσης, το Δημαρχείο Χανίων επισκέφθηκαν χθες το πρωί, μαθητές και μαθήτριες της Β’ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου. Τους μαθητές υποδέχθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων ο αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού Μανώλης Αδοντάκης. Ακολούθησε ξενάγηση όπου τα παιδιά κατά τη διάρκεια “ειδικής” συνεδρίασης συζήτησαν τα θέματα που τους απασχολούν ως “δημοτικοί σύμβουλοι”. Από πλευράς Δήμου προσφέρθηκαν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς εκδόσεις και ενημερωτικά έντυπα.

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............