ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ... ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ... ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Προβλήματα σε όλο τον Νομό Ρεθύμνου προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία. Σοβαρές ζημιές προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού, όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις βράχων, όπως στον αρκαδιώτικο δρόμο, στον αμαριώτικο δρόμο και στον αγιοβασιλειώτικο δρόμο Ρεθύμνου-Σπηλίου, ενώ αποκόλληση βράχου σημειώθηκε και στην περιοχή της Αγίας Γαλήνης. Συνεργεία βρίσκονταν στους δρόμους προκειμένου να αποκαθιστούν τις ζημιές, χωρίς να διακόπτεται η κυκλοφορία των Ι.Χ., ενώ χρειάστηκε και η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να απομακρύνει δέντρα και βράχια από το εθνικό οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, Νίκο Βότσολγου, μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στον Δήμο Αμαρίου, όπου σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, υπάρχουν σοβαρές ζημιές στο επαρχιακό, στο δημοτικό και στο αγροτικό οδικό δίκτυο, όπου έχει συσσωρευτεί μεγάλος όγκος νερού.

Οι ισχυροί θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν και την ευρύτερη περιοχή του λιμανιού του Ρεθύμνου, η οποία πλημμύρισε και για μια ακόμα φορά οι γύρω δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.


Ευτυχώς τόσο ο χώρος του λιμανιού όσο και το πάρκινγκ δίπλα σε αυτό είχαν εκκενωθεί από το προηγούμενο βράδυ από Ι.Χ. -καθώς με έκτακτη ανακοίνωσή τους ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικό- είχαν φροντίσει να ενημερώσουν τους οδηγούς. Ωστόσο τέσσερα Ι.Χ. που ήταν σταθμευμένα στην οδό Κεφαλογιάννηδων υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με τον λιμενάρχη Ρεθύμνου. «Οι έντονες καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα για άλλη μια φορά να πλημμυρίσει η χερσαία ζώνη λιμένος και το εμπορικό λιμάνι, γι' αυτό προχωρήσαμε στη διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Αρκαδίου και στην οδό Κεφαλογιάννηδων. Ένα φορτηγό οχηματαγωγό πλοίο δεν κατάφερε λόγω των καιρικών συνθηκών να προσεγγίσει το λιμάνι του Ρεθύμνου και κατευθύνθηκε στο λιμάνι της Σούδας. Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε τέσσερα Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα στον περιφερειακό, ενώ ευτυχώς δεν έχουμε πρόκληση ζημιάς σε σκάφος που ελλιμενίζεται στην μαρίνα ή στο ενετικό λιμάνι» ανέφερε σε δηλώσεις του ο λιμενάρχης Ρεθύμνου κ. Φραγκίσκος Δασκαλάκης.

 

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι θυελλώδεις άνεμοι που φτάνουν τα 9 μποφόρ προκαλούν ισχυρούς κυματισμούς που καλύπτουν την περιοχή, ενώ αυστηρώς απαγορεύεται η κυκλοφορία των Ι.Χ. από την ευρύτερη περιοχή (στον περιφερειακό δρόμο, Κεφαλογιάννηδων και στην οδό Αρκαδίου) έως ότου οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να υποχωρήσουν από σήμερα στα 6 μποφόρ, ωστόσο σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις και κατά τη σημερινή ημέρα οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού.
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............