ΥΛΙΚΑ
2,5 κούπες σταρένιο αλεύρι
1 κουταλιά λάδι, λίγο αλάτι
1 κούπα νερό
μισή κούπα βούτυρο κατά προτίμηση στακοβούτηρο (προαιρετικά)
τριμμένο κεφαλοτύρι ή ξερό ανθότυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθέτουμε στο αλεύρι το αλάτι ,το λάδι και σιγά σιγά το νερό μέχρι να κάνουμε μια ζύμη να μην κολλά στα χέρια μας.
Κόβουμε κομμάτια ζύμης και πάντα σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε κορδόνια πάχους όσο το δακτυλάκι μας και λίγο πιο λεπτά.
Κόβουμε το κορδόνι σε κομμάτια 3 εκατοστών ,τα πιέζουμε με τα δάκτυλά μας να κάνουν μια κοιλότητα και ταυτόχρονα τα σπρώχνουμε να φύγουν πίσω..
Έχουμε μπόλικο αλεύρι μπροστά μας και τα ανακατεύουμε να μην κολλήσουν.
Τα αφήνουμε μια ώρα να στεγνώσουν.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε αρκετό νερό , αλάτι, μια κουταλιά λάδι. Κοσκινίζουμε τα μακαρόνια να φύγει το πολύ αλεύρι και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Τα ανακατεύουμε συχνά να μην κολλήσουν. Σε μισή ώρα περίπου είναι έτοιμα! Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο από το χυλό τους.
Προαιρετικά , βάζουμε βούτυρο να κάψει σε ένα μικρό κατσαρόλι και περιχύνουμε τα μακαρόνια.
Πασπαλίζουμε με Κρητικό τυρί!!
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου