ΣΚΙΟΥΦΙΧΤΑ ή ΣΙΟΥΦΙΧΤΑ ή ΖΥΜΕΝΙΑ ή ΖΥΜΩΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

11zon_created-GIF

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25B4%25CE%25B9%25CE%25BF+%25CE%25BA%25CF%2581%25CE%25B7%25CF%2584%25CE%25B7
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΣΚΙΟΥΦΙΧΤΑ ή ΣΙΟΥΦΙΧΤΑ ή ΖΥΜΕΝΙΑ ή ΖΥΜΩΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

10001902_10200871537910960_1557512933_o

ΥΛΙΚΑ

2,5  κούπες σταρένιο αλεύρι 
1 κουταλιά λάδι, λίγο αλάτι
1 κούπα νερό
μισή κούπα βούτυρο κατά προτίμηση στακοβούτηρο (προαιρετικά)
 τριμμένο κεφαλοτύρι ή ξερό ανθότυρο

1972731_10200871540391022_1598823772_o

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθέτουμε στο αλεύρι το αλάτι ,το λάδι και σιγά σιγά το νερό μέχρι να κάνουμε μια ζύμη να μην κολλά στα χέρια μας. 
Κόβουμε κομμάτια ζύμης και πάντα σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε κορδόνια πάχους όσο το δακτυλάκι μας και λίγο πιο λεπτά.
Κόβουμε το κορδόνι σε κομμάτια 3 εκατοστών ,τα πιέζουμε με τα δάκτυλά μας να κάνουν μια κοιλότητα και ταυτόχρονα τα σπρώχνουμε να φύγουν πίσω..
Έχουμε μπόλικο αλεύρι μπροστά μας και τα ανακατεύουμε να μην κολλήσουν. 
Τα αφήνουμε μια ώρα να στεγνώσουν.

1981325_10200871542671079_1499894493_o

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε αρκετό νερό , αλάτι, μια κουταλιά λάδι. Κοσκινίζουμε τα μακαρόνια να φύγει το πολύ αλεύρι και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Τα ανακατεύουμε συχνά να μην κολλήσουν. Σε μισή ώρα περίπου είναι έτοιμα! Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο από το χυλό τους.
Προαιρετικά , βάζουμε βούτυρο να κάψει σε ένα μικρό κατσαρόλι και περιχύνουμε τα μακαρόνια.
Πασπαλίζουμε με Κρητικό τυρί!! 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad