ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ CRETAN UNION CUP ΑΠΟ ΤΙΣ 14 ΕΩΣ ΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ CRETAN UNION CUP ΑΠΟ ΤΙΣ 14 ΕΩΣ ΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

 

Η Κρήτη καλωσορίζει με τον δικό της φιλόξενο τρόπο ένα διεθνές Ιστιοπλοικό γεγονός το Cretan Union Cup, που έρχεται σε μια ιστορική στιγμή, καθώς  γιορτάζει τα εκατό χρόνια της Ένωσης της με την Ελλάδα.
Πολιτική φυσιογνωμία της εποχής,  ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος σφράγισε με την παρουσία του την νεώτερη ιστορία της Ελλάδος. Στην Κρήτη μετά απο αιματηρούς αγώνες αιώνων, η Ελληνική σημαία υψώθηκε την 1η  Δεκεμβρίου του 1913 στον ιστό του φρουρίου Φρικά στα Χανιά, σηματοδοτώντας και της Ένωση της με την ελεύθερη Ελλάδα.



Για μια εβδομάδα (14-20 Οκτωβρίου) οι συμμετέχοντες, ιστιοπλόοι από όλο τον κόσμο, θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν το πανέμορφο νησί της Κρήτης, τον περήφανο λαό του και την μοναδική φιλοξενία του.


Διοργανώνεται από τους εννέα Ιστιοπλοικούς Ομίλους της Κρήτης σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, θα συνοδεύεται απο εξαιρετικές εκδηλώσεις και δρώμενα, στις 4 κύριες πόλεις της Κρήτης. Την Εθνική διάσταση του γεγονότος επιβεβαιώνει η παρουσία του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων,  το οποίο θα συνοδεύει τιμητικά τα σκάφη καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Επίσης αεροσκάφη της αερολέσχης Ηρακλείου και Κρήτης θα πετούν τιμητικά πάνω από την περιοχή.


Η εκκίνηση θα δοθεί με βολή πυροβόλου όπλου εγκατεστημένο κάτω από τον ιστό της σημαίας του φρουρείου Φρικά.  τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί, με προορισμό το Ρέθυμνο.
Η αναχώρηση από την πόλη του Ρέθυμνο θα γίνει την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 10 πμ με άφιξη στο Ηράκλειο την ίδια ημέρα.
Τα σκάφη θα  αναχώρησουν από την πόλη του  Ηράκλειου στις 10 πμ, στις 18 Οκτωβρίου με τελικό προορισμό τον Άγιο Νικόλαο, όπου θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη λήξη των εκδηλώσεν.
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα είναι συνεχείς σε κάθε πόλη, προσφέροντας την ευκαιρία του εορτασμού το γεγονότος με τα κρητικά Ήθη και Έθιμα.

 

Στη πόλη των Χανίων θα υπάρξει καλλιτεχνική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο, ξενάγηση στο φρούριο Φορτέτζα στο Ρέθυμνο, ξεναγήσεις των συμμετεχόντων στο ενυδρείο Κρήτης στο Ηράκλειο, όσο και στο Μουσείο Θεοτοκόπουλου στο Φόδελε, όπου θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική εκδήλωση συνοδευόμενη από ένα απόλυτα κρητικό γεύμα.

Πιστεύουμε όλοι να μείνουν ενθουσιασμένοι και με τον τρόπο τους να μας δώσουν θάρρος,  να συνεχίσουμε κάνοντας θεσμό το Cretan Union Cup.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............