2ο ΣΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ... ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

2ο ΣΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ... ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ

Ένα από τα καλύτερα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επιμένει να παραμείνει ζωντανό
Παρά την άδικη απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει 52 ειδικότητές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας στις 9/7/2013, τους 27 από τους 54 καθηγητές που υπηρετούσαν στο 2ο ΣΕΚ Ηρακλείου, το σχολείο επιμένει και παραμείνει ζωντανό. 
Μετά την πολύπλευρη δράση του την προηγούμενη σχολική χρονιά με πλήθος ομιλιών, εκδηλώσεων, δράσεων, σεμιναρίων, κοινωνικών δράσεων και συναυλιών για να ενισχυθούν οι άποροι μαθητές, είδε το 50% των καθηγητών του να απολύονται και μαθητές να μένουν χωρίς γνωστικό αντικείμενο. 
Το σχολείο αυτό θεωρείται από τα καλύτερα, διαθέτει εργαστηριακούς χώρους με υποδομές, έχει συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και διαθέτει καθηγητές υψηλών προσόντων. Με το σχεδιασμό  του Υπουργείου Παιδείας κατάργησης των ειδικοτήτων, αυξάνονται οι πιθανότητες διαρροής των μαθητών από τη μαθησιακή διαδικασία και την επαγγελματική εκπαίδευση, η οποία μετατρέπεται σε κατάρτιση και μαθητεία σε επιχειρήσεις δηλαδή σε «μαύρη εργασία».


Προσπαθώντας να παραμείνει ζωντανό, οργανώνει μία εσπερίδα την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013, στις 18:30 στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Τμήμα Ανατολικής Κρήτης. 
Στην εσπερίδα θα μιλήσει ο Καθηγητής Μάνατζμεντ, Διευθυντής Executive MBA στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Μπουραντάς Δημήτρης με θέμα: «Θεμελιώδεις νοημοσύνες (ικανότητες) για προσωπική και επαγγελματική αποτελεσματικότητα».
 Όλοι τους εκπαιδευτικοί και μαθητές ζητούν τη συμμετοχή μας στην ημερίδα για να πάρουν δύναμη, ώστε να συνεχίσουν τον αγώνα και την προσφορά τους στην εκπαίδευση.
Ας δείξουμε όλοι αλληλέγγυοι στον αγώνα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............