ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΓΡΟΤΟΠΟ ΤΗΣ ΕΚΒΟΛΗΣ ΚΑΡΤΕΡΟΥ ΣΤΙΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΓΡΟΤΟΠΟ ΤΗΣ ΕΚΒΟΛΗΣ ΚΑΡΤΕΡΟΥ ΣΤΙΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Το WWF Ελλάς, στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος 
«Δίκτυο για την Παρακολούθηση της Κατάστασης των Υγρότοπων της Κρήτης» 
Με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Ηρακλείου) και τη συμμετοχή των εθελοντικών ομάδων: A.T.A.X.T.O.I, Δίκτυο Καρτερού, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ηρακλείου, Ομάδα Εθελοντών Πολιτών του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Καρτερού- Αγία Φωτεινή, Σύλλογος Εργαζομένων του ΙΤΕ - Ομάδα Εθελοντισμού, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων _ Πρόσκοποι Ηρακλείου και τη Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας διοργανώνει καθαρισμό στον υγρότοπο της εκβολής Καρτερού, Δήμου Ηρακλείου την ερχόμενη Κυριακή 13 Οκτώβρη, από τις  9:00 το πρωί.

"Ο υγρότοπος στην εκβολή του Καρτερού έχει έκταση περίπου 35 στρέμματα και αποτελεί ένα από τους ελάχιστους υγρότοπους μέσα στα όρια του Δήμου Ηρακλείου. Εκτός από τη σημασία του υγρότοπου για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, η περιοχή είναι γνωστός καλοκαιρινός προορισμός επισκεπτών ενώ γειτνιάζει με αρχαιολογική περιοχή της Αμνισού. Παρά τη σημασία της για κατοίκους και επισκέπτες του Ηρακλείου η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο υγρότοπος και η παράκτια ζώνη είναι απογοητευτική εξαιτίας και του μεγάλου όγκου απορριμμάτων.




Αν και έχουν πραγματοποιηθεί δυο καθαρισμοί στην περιοχή τον Μάρτιο και τον Ιούνιο, απορρίμματα έχουν συσσωρευτεί ξανά. Γνωρίζουμε όλοι ότι η αλλαγή νοοτροπίας δεν πραγματοποιείται από μέρα σε μέρα και ότι οι δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης θέλουν επιμονή για να πετύχουν. Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να επαναλάβουμε τη δράση καθαρισμού και σας προσκαλούμε να μας υποστηρίξετε με την παρουσία σας!

Περισσότερες πληροφορίες: Μαρία Νοΐδου, συντονίστρια εθελοντικών δράσεων για τους νησιωτικούς υγρότοπους, WWF Ελλάς, τηλ:2810 328019, m.noidou@wwf.gr"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............