Τοποθετήθηκε κοντέινερ-προθάλαμος στο Κ.Υ Ανωγείων-Λουκέτο στο δημοτικό στάδιο-400 μάσκες από την Περιφέρεια για τις άμεσες ανάγκες - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Τοποθετήθηκε κοντέινερ-προθάλαμος στο Κ.Υ Ανωγείων-Λουκέτο στο δημοτικό στάδιο-400 μάσκες από την Περιφέρεια για τις άμεσες ανάγκες



Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ανωγείων κατάφεραν άμεσα να τοποθετήσουν το κοντέινερ που θα λειτουργεί πλέον ως προθάλαμος στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων, σύμφωνα με τις συστάσεις και οδηγίες που έδωσε η ΥΠΕ Κρήτης. Το κοντέινερ βρίσκεται δίπλα στο εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου και πληρεί όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται. 

Στο εσωτερικό του θα τοποθετηθεί ένα κρεβάτι και ένα γραφείο. Από τον χώρο αυτό θα περνούν όλοι όσοι πηγαίνουν στο Κέντρο Υγείας. Εκεί ο γιατρός θα εξετάζει το κάθε περιστατικό και στη συνέχεια ανάλογα με τη διάγνωση του θα αποφασίζει αν πρέπει να εισέλθει εντός του νοσοκομείου ή το περιστατικό να φύγει με ασθενοφόρο προς Ηράκλειο, ή τέλος να εισέρχεται στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο αριστερά της εισόδου του Κ.Υ για τα εμπύρετα περιστατικά. Σε κάθε περίπτωση και για την αποφυγή συνωστισμού αλλά και να μειωθεί ο κίνδυνος να τεθεί σε καραντίνα όλο το νοσοκομείο, ο κάθε πολίτης που θέλει να μεταβεί εκεί πρέπει να καλεί πρώτα στο 28340-31208 και να παίρνει οδηγίες από τους γιατρούς εφημερίας.


Παράλληλα οι εργάτες του Δήμου τοποθέτησαν λουκέτο στην είσοδο του Δημοτικού σταδίου Ανωγείων, καθώς υπήρξαν καταγγελίες τόσο στο Δήμο όσο και στην ΑΝΩΓΗ, ότι πολλά παιδιά βρίσκονται εκεί τα μεσημέρια και απογεύματα παίζοντας ποδόσφαιρο! Μετά και τη συνάντηση μας το πρωί με τον Σωκράτη Κεφαλογιάννη, ο ίδιος έδωσε άμεσα την εντολή και κλείδωσε το στάδιο Ανωγείων. Είναι πραγματικά πάντως απίστευτη η αμέλεια και ανευθυνότητα κάποιων γονέων που αυτές τις ημέρες αφήνουν ελεύθερα τα παιδιά τους να παίζουν ανεξέλεγκτα και σε μεγάλες ομάδες σε γήπεδα και γειτονιές του χωριού και μετά να επιστρέφουν στο σπίτι ως μια  υγειονομική “βόμβα” στα χέρια των συγγενών τους. Ας σοβαρευτούν κάποιοι!

Τέλος να αναφέρουμε ότι 400 μάσκες θα διατεθούν άμεσα στο Δήμο Ανωγείων μετά από επικοινωνία του δημάρχου με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή. Οι μάσκες αρχικά όπως αναφέρει ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης θα δοθούν στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων,  στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου και στους εργαζόμενους και υπεύθυνους της πολιτικής προστασίας που βρίσκονται συχνά σε εξωτερικούς χώρους.
Φωτογραφίες: Γιώργος Νταγιαντάς

Post Top Ad

.............