ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ - Κρήτη πόλεις και χωριά

11zon_created-GIF

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25B4%25CE%25B9%25CE%25BF+%25CE%25BA%25CF%2581%25CE%25B7%25CF%2584%25CE%25B7
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ

stafili_gliko_1



ΥΛΙΚΑ - ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΥΛΙΚΩΝ

1 κιλό σταφύλι σουλτανί
 1 κιλό ζάχαρη
 2-3 φυλλαράκια αμπερόριζα (Pelargonium odoratissimum)


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1. Aφαιρούμε τα κοτσάνια από τα σταφύλια που προηγουμένως έχουμε διαλέξει να είναι φρέσκα και σκληρά. 
2. Τα πλένουμε και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη. 
3. Τ’ αφήνουμε μία νύχτα να κατεβάσει υγράτο φρούτο και να διαλυθεί η ζάχαρη. 
4. Την επομένη βράζουμε το γλυκό μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι. 
5. Στο τέλος προσθέτουμε την αμπερόριζα, αφήνουμε να πάρει μία-δύο ακόμα βράσεις και κατεβάζουμε το γλυκό από τη φωτιά. 
6. Όταν κρυώσει, το τοποθετούμε σε καθαρά βάζα και το αποθηκεύουμε.







ΠΗΓΗ: http://www.rethymnon.gr/

Post Top Ad