Εκδρομή σε Άγιο Νικόλαο και Σητεία διοργανώνει η εκκλησία του Αι Γιάννη στις 7-8 Οκτωβρίου! - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Εκδρομή σε Άγιο Νικόλαο και Σητεία διοργανώνει η εκκλησία του Αι Γιάννη στις 7-8 Οκτωβρίου!

Διήμερη εκδρομή σε Άγιο Νικόλαο και Σητεία για τις 7 και 8 Οκτωβρίου, διοργανώνει η εκκλησία του Αι Γιάννη. Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον ιερωμένο του Ναού π.Γιώργη Ανδρεαδάκη στα τηλέφωνα 6974422912 -6978189146. Η τιμή της ανά άτομο ανέρχεται στα 70 ευρώ. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδρομής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Αναχώρηση από τα Ανώγεια. Στάση για προσκύνημα στην Ιερά μονή του Αγίου Γεωργίου στο Σεληνάρι και κατόπιν άφιξη στην Πλάκα, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ ή για προαιρετική επίσκεψη στο νησί της Σπιναλόγκας. Συνεχίζουμε για τον Άγιο Νικόλαο, με σήμα κατατεθέν τη λίμνη Βουλισμένη, όπου θα έχουμε χρόνο για προαιρετικό γεύμα και γνωριμία της πόλης. Κατόπιν συνεχίζουμε για Σητεία. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και γνωριμία της πόλης. Προτείνουμε περπάτημα στα γραφικά ανηφορικά στενάκια μέχρι στο Ενετικό φρούριο Καζάρμα που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου. Από ψηλά θα δούμε πανοραμικά όλη τη Σητεία και τα γύρω χωριά. Διανυκτέρευση.
ΤΡΙΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας της Ακρωτηριανής και Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Τοπλού Σητείας, που βρίσκεται στο βορειοανατολικότερο άκρο της Κρήτης και αποτελεί μια από τις αρχαιότερες και ιστορικότερες μονές με πολυκύμαντη πορεία μέσα στο διάβα των αιώνων. Μπαίνοντας από την κεντρική πύλη θα δούμε την καταχύτρα, όπου οι μοναχοί ρίχνοντας καυτό λάδι και νερό απέκρουαν τους εισβολείς. Στην είσοδο της μονής θα δούμε εντοιχισμένη την αρχαία πινακίδα, που αναφέρεται στη διαμάχη της Ιτάνου με την Πραισό. Μπαίνοντας στον ναό εκτός από τις σωζόμενες τοιχογραφίες του αριστερού κλίτους θα θαυμάσομε την πολυπρόσωπη και μοναδική εικόνα του Σητειακού αγιογράφου Ιωάννου Κορνάρου «Μέγας ει Κύριε» (1770) με εξήντα μία παραστάσεις, εμπνευσμένες από την ευχή του Μεγάλου Αγ ιασμού των Θεοφανείων. Άλλες αξιόλογες εικόνες, από ιστορικής και καλλιτεχνικής πλευράς, που βρίσκονται στο Ναό και το μουσείο είναι Παναγία η Αμίαντος (15ος αι), η Παναγία η Αμόλυντος (15ος αι), η Κοίμηση της Θεοτόκου (15ος αι.), Χριστός Παντοκράτωρ (15ος αι.), έργο του Α. Ρίτζου, κά. Συνεχίζουμε για το μοναδικό στον κόσμο Φοινικόδασος του Βάι και κατόπιν θα κατευθυνθούμε στην Ιεράπετρα. Ελεύθερος χρόνος για προαιρετικό γεύμα και περιήγηση στην πόλη. Έπειτα, με μια ενδιάμεση στάση θα επιστρέψουμε στα Ανώγεια.
Τιμή: 70 €
Περιλαμβάνονται:
-1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Ίτανος με πρωινό.
-Πολυτελές πούλμαν για τις μετακινήσεις μας
-Ασφάλεια αστικής ευθύνης
-Έμπειρος συνοδός του Γραφείου μας.
-Φ.Π.Α
Δεν περιλαμβάνονται:

-Ο Φόρος διαμονής
– Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

Post Top Ad

.............