Με λαμπρότητα ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός στην πανηγυρίζουσα Μονή Τοπλού Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Με λαμπρότητα ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός στην πανηγυρίζουσα Μονή Τοπλού Σητείας

Το απόγευμα της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου 2019 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής της μεταστάσεως του Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Τοπλού Σητείας, πλαισιούμενος από πλήθος Ιερέων της Επαρχίας Σητείας, μεταξύ των οποίων ο Ηγούμενος της Μονής Καψά Αρχιμ. Μεθόδιος Περάκης.

Μετά την ευλόγηση των άρτων, ο Σεβ. κήρυξε τον θείο λόγο και αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του εορταζομένου Αγίου και στον τίτλο θεολόγος που του έχει αποδώσει η Εκκλησία μας. Επίσης, επεσήμανε ότι η βάση της θεολογίας του ευαγγελιστή της αγάπης αποτελεί η μεγάλη αρετή της αγάπης και επικαλέστηκε τις πρεσβείες του για να βασιλεύσει στις καρδιές όλων μας η αγάπη προς τον Θεό και τον πλησίον.



Κατά αρχαία παράδοση ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης παρέστη από το Παραθρόνιο και στο τέλος της ακολουθίας διένειμε τον άρτο.
Στα αναλόγια τους ύμνους της εορτής απέδωσαν θαυμάσια ο υπεύθυνος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως στη Σητεία Αιδεσ. πρωτ. Νικόλαος Αλεξάκης και οι συνεργάτες του Ιεροψάλτες.
Εκκλησιάστηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σητείας κ. Νικόλαος Μεραμβελλιωτάκης και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Γεώργιος Αϊλαμάκης, ο Διοικητής της Π.Ν.Β. Κυριαμαδίου κ. Εμμανουήλ Παθιάκης, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου Αστυνομικός Διευθυντής κ. Εμμ. Καζαμίας κ.α.
Μετά το πέρας του Εσπερινού παρετέθη τράπεζα σε όλους τους προσκυνητές.


Post Top Ad

.............