Ο Αλέξανδρος είναι η Λύρα και η Λύρα ο Αλέξανδρος - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Ο Αλέξανδρος είναι η Λύρα και η Λύρα ο Αλέξανδρος

Γεννημένος στη Γερμανία και καταγωγή απ'τη Νάξο, από τα παιδικά του χρόνια, έχοντας ακούσματα Κρητικής παραδοσιακής μουσικής ενθουσιάστηκε και αγάπησε την Κρητική Λύρα!


Μόλις 26 χρονών και ερμηνεύει , διασκευάζει και αυτοσχεδιάζει απο πολύ μικρός απο παραδοσιακά κρητικά και νησιώτικα τραγούδια ,έντεχνα αλλά και κλασσική και rock-και pop μουσική με την ΛΥΡΑ του!!
Απο την λύρα εμπνέεται και στη λύρα εναποθέτει τα συναισθήματα του. Ο Αλέξανδρος είναι η Λύρα και η Λύρα ο Αλέξανδρος!!
Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΥΡΑ είναι μια μουσική ιδιοφυ'ί'α που αξίζει την ιδιαίτερη προσοχή μας.
Πιστεύει και αυτό το αποδεικνύει, οτι η κρητική λύρα έχει τεράστιες δυνατότητες και μπορεί να σταθεί ψηλά στο χώρο της μουσικής και να γράψει ιστορία στη βιομηχανία της μουσικής παγκόσμια!



Όλο το έργο των μοναχών είναι ακριβώς στίς νότες(χωρίς να έχουν γραφτεί σε κάποιο πεντάγραμμο)!Ολο το έργο αυτό είναι στο ιδιοφυές μυαλό του Αλέξανδρου Λύρα και γίνεται πράξη με τα μαγικά του δάκτυλα και την μοναδική δεξιοτεχνία του στη λύρα του!

Δημιούργησε τη σειρά"ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ Ο ΔΡΟΜΟΣ(1-8) και στις νότες κάθε μοναχού διακρίνονται τα συναισθήματα του,βιώματα και σκέψεις του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΥΡΑ! Κάθε ενας μοναχός ειναι μοναδικός σε δεξιοτεχνία-ακρίβεια στις νότες-ταχύτητα και συναισθήματα!
Στού Μοναχού το δρόμο 2..συνεχίζοντας απο το 1,θέλησε να δείξει την δυνατότητα της λύρας να προχωρήσει σε άλλους μουσικούς δρόμους,σε μια περίοδο της ζωη του συναισθηματικά φορτισμένη απο κατάθλιψη-πόνο και μοναξιά!
Το 2016 δημιουργεί "Του μοναχού ο δρόμος 1" που ο Αλέξανδρος Λύρα πλημμυρισμένος απο συναισθήματα αγανάκτησης και μοναξιάς, ακουμπώντας τα στη Λύρα του αισθάνθηκε οτι παίζει κατι διαφορετικό, και θέλησε να το βγάλει στον κόσμο! Τελειώνοντας "του μοναχού ο δρόμος 2" ο Αλέξανδρος Λύρα θεώρησε οτι δεν θα μπορούσε να κανει κατι ανώτερο!


Κι'όμως........
Και δημιουργήθηκε "του μοναχου ο δρόμος 4",που ειναι μια ιστορία φαντασίας σε μουσική!!
Στίς αρχές του 2017 έρχεται "του μοναχού ο δρόμος 3",που το εμπνεύστηκε απο ενα κλασσικό κομμάτι, και θέλησε να βγάλει σε αυτό οτι είχε μέσα στην ψυχή του! Και ήταν έτοιμο μόνο σε 2 εβδομάδες! Στο τελος περίπου του 2017 ,το μυαλό του Αλέξανδρου Λύρα οδηγήθηκε στον κόσμο της φαντασίας(αισθανόταν οτι ήταν σε ενα δάσος που τα πάντα είχαν ζωή(δέντρα-ζώα κλπ)οπως στο 'alice in wonderland' και ενας νάνος ηταν το επίκεντρο αυτής της ιστορίας που τα εβλεπε και τα ζούσε ολα!
Στο τέλος του 2018 ο Αλέξανδρος Λύρα μπαίνει πάλι στον κόσμο της φαντασίας με μια ιστορία εξωγήινων που στη φαντασίωση αυτή ενοιωθε σαν να ήθελαν να τους αφιερώσει ενα κομμάτι? Και δημιουργεί "Του μοναχού το δρόμο 6"!!!
Στου μοναχού το δρόμο 5" η μουσική και τα σόλα ηταν φυγή απο το κλείσιμο και την μοναξιά!ψαχνοντας τον τρόπο να φύγει απο ολο αυτό εμπνεύστηκε"" του μοναχού ο δρόμος 5"!! Αυτή η φυγή έφερε τον Αλέξανδρο Λύρα για πρώτη φορά στην Κρήτη αρχές του 2018..και αυτό ειναι μία καλή πλευρά του 5". Οπότε "Του μοναχού ο δρόμος 5"ειναι ο 1ος μοναχός που έγινε στην Κρήτη στον τόπο της Λύρας!

Οι μελωδίες"του μονάχου ο δρόμος 8 κλείνουν τον πόνο και την δυστυχία που έζησε ο Αλέξανδρος Λύρα στη ζωη του και στους μοναχούς και ο αριθμός 8 συμβολίζει το άπειρο που αυτό σημαίνει για τον Αλέξανδρο Λύρα οτι οι μοναχοί θα μείνουν για πάντα στη ζωή του γιατί ειναι η ζωή του!!!

Στίς αρχές του 2019 ο Αλέξανδρος Λύρα νοιώθει να μπαίνει και πάλι φως στη ζωή του και βγάζοντας κάποια απωθημένα και θέλοντας την φυγή απ τις καταθλίψεις-τον πόνο κλπ δημιουργεί "του μοναχού τον δρόμο 7"" που θεωρεί οτι είναι ανώτερο απο όλους τους μοναχούς μουσικά και τεχνικά!! "Του μοναχού ο δρόμος 7" βγήκε μεν με χαρά αλλά και κάποια σημεία δείχνουν την φυγή απ τις καταθλίψεις και τον πόνο του παρελθόντος! Και ερχεται "Του μοναχού ο δρόμος 8 που ειναι ο τελευταίος μοναχός και ειναι ο επίλογος-το κλείσιμο της σειράς"ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ Ο ΔΡΟΜΟΣ"


Η σειρά ""ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ Ο ΔΡΟΜΟΣ 1-8"' γράφει ιστορία στο χώρο της μουσικής με την αλλαγή των δεδομένων και συμβολίζουν πολλά απ τη ζωη του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΥΡΑ,, Και για αυτο το λόγο μπήκαν και οι 8 σε ενα CD!!! Είναι η ταυτότητα του μοναδικού δεξιοτέχνη ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΥΡΑ, που αγγίζει τις ψυχές όλων και προκαλεί τον θαυμασμό και τον σεβασμό για την μοναδική δεξιοτεχνία του και το ιδιοφυές μυαλό του!


Παρ ορμώμενος από την αξιοζήλευτη κλασσική μουσική παιδεία του, και με την αγάπη του και την πίστη του στην κρητική λύρα, με την μοναδική μαγική δεξιοτεχνία του αποδεικνύει για άλλη μια φορά τις τεράστιες δυνατότητες της Λύρας, εκτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα έργα της κλασσικής μουσικής :το "A LITTLE NIGHT MUSIC" του Wolfgang Amadeus Mozart!!!



Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΥΡΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΟΤΣΑΡΤ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΛΥΡΑ ΤΟ "A LITTLE NIGHT MUSIC" !!!

Με απόλυτο σεβασμό στον μεγάλο συνθέτη της κλασσικής μουσικής τον Mozart!! μας ελκύει στο άκουσμα της υπέροχης αυτής δημιουργίας και μας γεμίζει συγκίνηση και θαυμασμό για αυτή του την εκτέλεση!!!

Σε ευχαριστούμε Αλέξανδρε Λύρα για τα μουσικά ταξίδια που μας οδηγείς με τη λύρα σου!
Είναι τιμή μας των κρητικών που το όργανο που μας αντιπροσωπεύει γράφει ιστορία στα μαγικά χέρια του Αλέξανδρου Λύρα!! Τον ευχαριστούμε!
Ευαγγελία Ζαχαράκη



Post Top Ad

.............