Εντείνονται οι ανησυχίες για τον Thomas Cook - Πιθανή υπέρβαση στα όρια δανεισμού - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Εντείνονται οι ανησυχίες για τον Thomas Cook - Πιθανή υπέρβαση στα όρια δανεισμού

Οι ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση του Thomas Cook, εντείνονται, καθώς ο όμιλος ενημέρωσε τους μετόχους του, ότι ενδέχεται να παραβίαζε τακτικά τα όρια δανεισμού του. Η υπέρβαση στον δανεισμό Ο Thomas Cook Group δήλωσε σε ανακοίνωση του, ότι υπάρχει  πιθανότητα παραβιάσεων σε ό,τι αφορά τα όρια δανεισμού της εταιρείας. Ειδικότερα ανακοίνωσε στους μετόχους του, ότι με βάση συμβούλους που εξέτασαν τις οικονομικές καταστάσεις και τους όρους δανεισμού, είναι πιθανόν η εταιρεία να έχει κάνει λανθασμένες επιλογές και να ενέκρινε δάνεια, πέραν του επιτρεπόμενου ορίου. 



Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία, επισημαίνει ότι οι συνέπειες των ενδεχόμενων τεχνικών παραβιάσεων είναι ότι δεν θα είναι σε θέση να ανατρέψει τις υφιστάμενες πιστωτικές διευκολύνσεις για την καθημερινή διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Οι εξωτερικοί σύμβουλοι έθεσαν το θέμα στο πλαίσιο της στρατηγικής αναθεώρησης για ενδεχόμενη πώληση της αεροπορικής εταιρείας του. Σημειώνεται, πως το διοικητικό συμβούλιο θα επανεξετάσει τους περιορισμούς των δανείων του πριν από την επόμενη ετήσια συνεδρίασή του, ενώ η εταιρεία συζητά με τους μετόχους για μία περίοδο, να σταματήσουν τα όρια του δανεισμού. Η εταιρεία δήλωσε ότι παρά την παραβίαση των ρυθμίσεων, ο δανεισμός ήταν πάντα σύμφωνος με την πιστοληπτική ικανότητα και τις οικονομικές ανάγκες της επιχείρησης.

 Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, πως ο Richard Clark, αναλυτής της Bernstein, δήλωσε στους Financial Times ότι η πώληση της αεροπορικής εταιρείας του Cook έχει τεράστια σημασία, καθώς θα επέτρεπε την εξαγορά των υπόλοιπων δραστηριοτήτων του Thomas Cook από μη Ευρωπαίους επενδυτές. Υπενθυμίζεται ότι ο Thomas Cook συνεργάζεται στενά με τον κινεζικό κολοσσό Fosun, ο οποίος είναι και μέτοχος στην μητρική εταιρία, με σημαντικό ποσοστό. 


ΠΗΓΗ
Πηγή: money-tourism.gr

Post Top Ad

.............