Συνεχίζεται η Έκθεση φωτογραφίας “Λίλιθ, Εύα ή απλώς ΓΥΝΑΙΚΑ”: από τον Δήμο Χανίων στο Γιαλί Τζαμισί - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Συνεχίζεται η Έκθεση φωτογραφίας “Λίλιθ, Εύα ή απλώς ΓΥΝΑΙΚΑ”: από τον Δήμο Χανίων στο Γιαλί Τζαμισί

Έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο: “Λίλιθ, Εύα ή απλώς ΓΥΝΑΙΚΑ” διοργανώνει ο Δήμος Χανίων από τις 15 έως τις 22 Απριλίου στο Γιαλί Τζαμισί. Τέσσερις Χανιώτες φωτογράφοι, ο Γιώργος Αναστασάκης, ο Σπύρος Ζερβουδάκης, ο Σάββας Κόης και ο Μανώλης Παπαδάκης προσπαθούν να εξερευνήσουν τη γυναικεία υπόσταση.
Η απεικόνιση της γυναικείας μορφής στην τέχνη χρονολογείται από τις απαρχές της ανθρώπινης προσπάθειας να αφήσει ένα ίχνος χάριν έκφρασης, τελετουργίας ή επικοινωνίας. Κινείται επίσης παράλληλα με τις Μυθολογίες της κάθε εποχής, άρα είναι διαχρονική, ανεξάρτητα με τη δομή της κοινωνίας, μητριαρχική ή πατριαρχική και το πολιτικό ή ιδεολογικό πλαίσιο που πάντοτε την καθόριζε.
Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης περιλαμβάνει σειρά ομιλιών, παρουσιάσεων, κ.α., στον χώρο της έκθεσης (Γιαλί Τζαμισί) και διαμορφώνεται ως εξής:
  • Δευτέρα 22/4/2019, στις 18.00: Συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία με την Άννα Μαϊλη,Παιδίατρο, πρ. Πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου και τον Νίκο Βλαχάκη, Ψυχολόγο Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Χανίων.
  • p1

 Συνεχίζεται η Έκθεση φωτογραφίας “Λίλιθ, Εύα ή απλώς ΓΥΝΑΙΚΑ”: από τον Δήμο Χανίων στο Γιαλί Τζαμισί

Post Top Ad

.............