Η Δήλωση του Μανόλη Κλώντζα για την επέτειο της 21ης Απριλίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Η Δήλωση του Μανόλη Κλώντζα για την επέτειο της 21ης Απριλίου

Έχουν περάσει 52 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, όταν μια ομάδα επίορκων αξιωματικών κατέλυσε τη Δημοκρατία, βύθισε τη χώρα στο σκοτάδι του φασισμού και έβαλε στο γύψο τις συνταγματικές ελευθερίες.
Σήμερα μισόν αιώνα μετά, θυμόμαστε και τιμάμε τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές που αντιστάθηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για Ελευθερία και Δημοκρατία.


Δυστυχώς το φάντασμα της ακροδεξιάς επανακάμπτει και πάλι με την εμφάνισή του σε όλη την Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας. Ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι να συνηθίσουμε το πρόσωπο του τέρατος, να συνηθίσουμε τη φωνή του και να πιστέψουμε ότι η βία και το μίσος που εκπροσωπεί είναι η μοναδική απάντηση στα προβλήματα και η μοναδική λύση στις δυσκολίες των σημερινών καιρών. Να πάψουμε να μας τρομάζουν τα εγκλήματά των ακροδεξιών μορφωμάτων.
Απάντηση είναι η γνώση της ιστορίας, των φρικτών εγκλημάτων των ναζιστών κατακτητών στη Ελλάδα, των βασανιστηρίων και των εξοντωτικών φυλακίσεων που επέβαλαν οι χουντικοί στους Έλληνες πατριώτες.
Απάντηση είναι η παιδεία και ο αγώνας για περισσότερη και ισχυρότερη Δημοκρατία.


Μανόλης Κλώντζας
Υποψήφιος Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.) Νομού Λασιθίου
Περιφερειακός Σύμβουλος, Γιατρός Ορθοπεδικός


Εικόνα: Α. Τάσσος «Αύριο θα κάνει ξαστεριά», 1973

Post Top Ad

.............