Κρητική βραδιά στους Αστρακούς για την αποκατάσταση του ιερού ναού Αγίου Κωσταντίνου και Ελένης την Δευτέρα 20 Μαίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Κρητική βραδιά στους Αστρακούς για την αποκατάσταση του ιερού ναού Αγίου Κωσταντίνου και Ελένης την Δευτέρα 20 Μαίου


Μεγάλη καταστροφή υπέστη απο ξυλοφάγο έντομο - σαράκι το τέμπλο του ιερού ναού Αγίου Κωσταντίνου και Ελένης στους Αστρακούς του δήμου Αρχανών Αστερουσίων.
Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες το τέμπλο και οι τοιχογραφίες έχουν καταστραφεί.
Ωστόσο η συγκεκριμένη κατάσταση η οποία στενοχώρησε τους κατοίκους του χωριού Αστρακοί, τους αφύπνισε ενώνοντας τους για ακόμα μια φορά ώς πρός το κοινό καλό του τόπου τους.
Ήδη εδώ και καιρό που εντοπίστηκες το συγκεκριμένο πρόβλημα μια ομάδα ανθρώπων ξεκίνησε τις εργασίες αποκατάστασης ώστε να βρεθεί ξανά ο ναός στην αρχική του κατάσταση.
Τόσο με εθελοντική εργασία, όσο και με άλλες δράσεις που θα βοηθήσουν να αποκατασταθεί η ζημιά.


Όλοι μαζί, οι κάτοικοι του χωριού διοργανώνουν Κρητική βραδιά με την υποστήριξη του πολιτιστικού συλλόγου Αστρακών αλλά και της ενορίας Αστρακών στο χώρο της εκκλησίας την Δευτέρα 20 Μαίου αμέσως μετά τον εσπερινό, με μοναδικό σκοπό τα χρήματα της εκδήλωσης να δοθούν για την συνέχιση της αποκατάστασης του ιερού ναού.
16 Καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους και με λύρες και λαγούτα τραγουδούν για ένα καλό σκοπό.
Αξίζουν τα συγχαρητήρια πρός τους εμπνευστές και διοργανωτές της εκδήλωσης, αφού αποδεικνύουν ότι το μαζί λειτουργεί καλύτερα του εγώ και στους Αστρακούς αυτό το έχουν αποδείξει πολλές φορές.









Post Top Ad

.............