Με κάθε επισημότητα έφτασε στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Αγιο Φως, με το κυβερνητικό αεροσκάφος. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Με κάθε επισημότητα έφτασε στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Αγιο Φως, με το κυβερνητικό αεροσκάφος.

Με κάθε επισημότητα έφτασε λίγο μετά τις 20:00 στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Αγιο Φως, με το κυβερνητικό αεροσκάφος.
Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, το αεροπλάνο που μετέφερε το Αγιο Φως προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας και όχι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Από εκεί θα ακολουθήσει μεταφορά του με ιδιωτικό ελικόπτερο στο αεροδρόμιο Αθηνών, από όπου θα μεταφερθεί σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας με εσωτερικές πτήσεις.

Στην Κρήτη, σύμφωνα με πληροφορίες, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με την προγραμματισμένη πτήση από Σπάτα για Ηράκλειο των 21:20, οπότε αναμένεται στο νησί λίγο μετά τις 22:00, οπότε και θα γίνει ένας αγώνας δρόμου για να μεταφερθεί σε όλες τις ενορίες έγκαιρα για την Ανάσταση.
Δυσαρέσκεια εκκλησιαστικών κύκλων για την αλλαγή στην άφιξη του Αγίου Φωτός

Η αλλαγή αυτή, σχετικά με την άφιξη του Αγίου Φωτός, σύμφωνα με πληροφορίες έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια σε εκκλησιαστικούς κύκλους.

Η ελληνική αποστολή για το Άγιο Φως, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη, έφτασε το πρωί του Μ. Σαββάτου στο Τελ Αβίβ, προκειμένου να παραστεί στην τελετή αφής στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως.
Μετά τη λήξη της τελετής αφής, περίπου στις 2:30, η ελληνική αντιπροσωπεία μετέβη στο Πατριαρχείο, όπου ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ' παρέδωσε το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής πολιτείας.

Post Top Ad

.............