Επιτυχημένη η επίσκεψη του Thirathen vocal Group στην Κωνσταντινούπολη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Επιτυχημένη η επίσκεψη του Thirathen vocal Group στην Κωνσταντινούπολη


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3ήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη που πραγματοποίησε το Thirathen vocal group, μαζί με την  δημοτική χορωδία του δήμου Μαλεβυζίου, την χορωδία του συλλόγου Μικρασιατών Αγ. Πολυκαρπος και την χορωδίαα ''Αναπνοή'' του Ι.Ν. Κων/νου και Ελένης,   με σκοπό να δωθεί παράσταση   στα πλαισια της Κρητικοτουρκικής φιλίας.


Η πρώτη στάση, δεν θα μπορούσε να είναι παρά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αφού πήραμε ευλογία απο τον  Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο έιχαμε τη χαρά να τραγουδήσουμε στον προαάλιο χώρο του Πατριαρχείου. 
Η Συναυλία με συμμετοχή των 3 χορωδιών απο το Ηράκλειο έγινε  στο Yeldeğirmeni Sanat Merkezi[http://] στην περιοχή Kadikoy. Συμμετοχή είχαν αξιόλογοι μουσικόι της Τουρκίας όπως η Nesibe Özgül Turgay ο Λευτέρης Ναβροζίδης, και ο Muammer ketencoglu. Το finale της βραδιάς ανέλαβε το Thirathen vocal group παρουσιάζοντας ένα μέρος απο την παράσταση  με θέμα το έπος του ερωτόκριτου σκηνοθετημένο απο την ηθοποιό Γιώτα Φωτοπούλου.



Αξίζει να σημειωθέι οτι το ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης μίλησε για την παράσταση αυτή οπου αναμεταδώθηκε και απο τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Το μουσείο παραδοσιακών οργάνων Θύραθεν ευχαριστεί  την Περιφέρεια Κρητης και συγκεκριμένα τον Αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη για την οικονομική ενίσχυση της επίσκεψης αυτής.



Δείτε βίντεο της εκδήλωσης εδω:




Post Top Ad

.............