Διεθνής επιστημονική συνάντηση για την Αραβοκρατία στην Κρήτη απο 29 έως 31 Μαρτίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Διεθνής επιστημονική συνάντηση για την Αραβοκρατία στην Κρήτη απο 29 έως 31 Μαρτίου

Η Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρία Κρήτης, το Ινστιτούτο Ελληνοανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών, το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης και η Περιφέρεια Κρήτης, οργανώνουν στο Κολυμπάρι Χανίων, στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, την Παρασκευή 29, το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, διεθνή επιστημονική συνάντηση με θέμα: «Η Αραβοκρατία στην Κρήτη (825/6 - 961). Μετακινήσεις και μετοικεσίες λαών στην Ανατολική Μεσόγειο, την Ερυθρά Θάλασσα και τον Ινδικό Ωκεανό από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή».


Στη διεθνή αυτή επιστημονική συνάντηση, συνέδριο, θα λάβουν μέρος και θα φωτίσουν με τις ανακοινώσεις τους μία όχι πολύ γνωστή περίοδο της ιστορίας οι εγκυρότεροι ιστορικοί, αρχαιολόγοι και άλλοι επιστήμονες από την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, στις 18:00. Θα συνεχιστούν το Σάββατο 30 Μαρτίου, 9:20 - 13:30 και 17:00 - 20:00.
Την Κυριακή 31 Μαρτίου το πρωί θα γίνει επίσκεψη των συνέδρων στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι και ξενάγηση από τον αρχαιολόγο Κωνσταντίνο Ψαράκη (10:00), επίσκεψη και ξενάγηση στην οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα (11:30) και επίσκεψη στην πόλη των Χανίων (12:30 - 14:30).
Το απόγευμα της Κυριακής οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν στην Ορθόδοξο Ακαδημία στις 18:00 και θα λήξουν στις 21:00 με τον απολογισμό του τριημέρου.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Β. Χρηστίδης, τ. καθηγητής πανεπιστημίων Columbia και Ιωαννίνων, αναφέρει σε σημείωμά του:
«Το Ινστιτούτο Ελληνο-Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών (IΕΑΑΣ), έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μελέτη της Αραβοκρατίας στην Κρήτη (ca.825|6-961). Διοργάνωσε μία ημερίδα στο Ηράκλειο με θέμα «Η Αραβοκρατία στην Κρήτη (824-826 μ.Χ.)», την 1η Οκτωβρίου 2010, με τη συνδρομή της Βικελαίας Βιβλιοθήκης και ένα διεθνές συνέδριο με βασικό θέμα «Το Εμιράτο της Κρήτης από την ίδρυσή του (ca. 824| 6) μέχρι την ανάκτηση της Κρήτης από τον Νικηφόρο Φωκά (961 μ.Χ. )», στο Ηράκλειο στις 4-6 Νοεμβρίου 2011, με τη συνδρομή της Βικελαίας Βιβλιοθήκης. Τα πρακτικά αυτού του συνεδρίου δημοσιεύτηκαν στον 12ο τόμο του Graeco-Arabica από τον εκδοτικό οίκο «Ηρόδοτος» (Aθήνα 2017).

Στο παρόν συνέδριο ένα μεγάλο μέρος των διαλέξεων αναφέρεται και πάλι στην Αραβοκρατία της Κρήτης, με βάση τις νέες αρχαιολογικές και ιστορικές έρευνες.
Εκ μέρους του Ινστιτούτου Eλληνοανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου στους συνδιοργανωτές κ. Κώστα Μουτζούρη της ΙΛΑΕK και κ. Κωνσταντίνο Ζορμπά της ΟΑΚ, καθώς επίσης στο υπουργείο Πολιτισμού και στον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη».

Διεθνής επιστημονική συνάντηση για την Αραβοκρατία στην Κρήτη απο 29 έως 31 Μαρτίου

Post Top Ad

.............