Κοπή Βασιλόπιτας του Συλλόγου Μικρασιατών, Ποντίων, Αρμενίων Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Κοπή Βασιλόπιτας του Συλλόγου Μικρασιατών, Ποντίων, Αρμενίων Σητείας

Τη Βασιλόπιτα του Συλλόγου Μικρασιατών, Ποντίων, Αρμενίων Σητείας ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Πολύκεντρου του Δήμου Σητείας.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων και τα μέλη του συλλόγου καλωσόρισε με θερμά λόγια ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Αλεβίζος και ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας κατά τα Μικρασιατικά έθιμα. 
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου καλή και καρποφόρα χρονιά και τους συνεχάρη που συμβάλουν στη διατήρηση της μεγάλης παράδοσης, του πολιτισμού, των ηθών και των εθίμων του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Τόνισε δε ότι σε καιρούς δύσκολους η διατήρηση άσβεστης της φλόγας της παράδοσης και της μνήμης των προγόνων μας, θα εξασφαλίσει σε όλους μας και ειδικά στη νέα γενιά το σταθερό θεμέλιο για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παραμένουμε ζωντανοί.



Στη συνέχεια απονεμήθηκαν έπαινοι προσφοράς στους κατ’ επανάληψιν αιμοδότες και στον Αιδεσιμολογιώτατο Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Σητείας π. Γεώργιο Γουλιέλμο. Επίσης, έγινε αναφορά-σύντομη βιβλιοπαρουσίαση στο σύγγραμμα του Βασίλη Χατζηδάκη με τίτλο: «Στα Μονοπάτια του Έρωτα και του Ονείρου» από την φιλόλογο κ. Φανή Παφύτα.
Στην εκδήλωση, κατά την οποία συγκεντώθηκαν συσκευασίες ελαιόλαδου για τα παιδιά της «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» και έκλεισε με μικρή δεξίωση, παρέστησαν εκ μέρους του Δήμου Σητείας οι Αντιδήμαρχοι κ. κ. Νικ. Κοζυράκης και Παύλος Χριστοδουλάκης, από την Αντιπεριφέρεια Λασιθίου ο Περιφερ. Σύμβουλος κ. Εμμαν. Κλώντζας και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων.                    


Post Top Ad

.............