Πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του συλλόγου Μικρασιιατών και Ποντίων Αρμενίων δήμου Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του συλλόγου Μικρασιιατών και Ποντίων Αρμενίων δήμου Σητείας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20/ Ιανουαρίου στις 11.15 το πρωί στο Πολύκεντρο Σητείας η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Σ.Μ.Π.Α. Σητείας που περιλαμβάνει και την κοπή της Βασιλόπιτας κατά τα Μικρασιάτικα έθιμα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα του προέδρου κου Γεώργιου Αλεβίζου και ακολούθησε η κοπής της πίτας αφού πρώτα ευλογήθηκε από τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο και άλλους ιερείς. 


Ακολούθησε απονομή Επαίνων προσφοράς στους κατ' επανάληψιν αιμοδότες και στον πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Σητείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού π. Γεώργιο Γουλιέλμο.



Στη συνέχεια έγινε αναφορά στο βιβλίο του Βασίλη Χατζηδάκη "Στα μονοπάτια του έρωτα και του ονείρου" από την φιλόλογο κα Φανή Παφύτα. Στα πλαίσια της εκδήλωσης που ολοκληρώθηκε με μικρή δεξίωση, συγκεντρώθηκαν και φέτος συσκευασίες ελαιολάδου 5 λ. για να σταλούν στην ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, την Εθελοντική μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Παιδικής Μέριμνας και Προστασίας ιδρυτής της οποίας είναι ο Πάτερ Αντώνιος Παπανικολάου που πρόσφατα κέρδισε με ομόφωνη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου το «Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2018» για την τεράστια κοινωνική προσφορά του.

Post Top Ad

.............