Χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης στα σχολεία η δράση της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δ. Ηρακλείου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης στα σχολεία η δράση της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δ. Ηρακλείου

Η αντιδημαρχία Παιδείας - Δια Βίου Μάθησης – Καινοτομίας του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με τη Μονάδα Μικροβιολογίας Τροφίμων, Υδάτων και Περιβάλλοντος, Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και  το Σωματείο Καθαριστριών N. Ηρακλείου, διοργανώνει σεμινάριο την Παρασκευή 7/12/2018 και ώρα 18:00  στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (Λεωφ. Δημοκρατίας 10,τκ 71306)  με θέμα: «Χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης στα σχολεία».



Ομιλητές :

Δρ. Σανδαλάκης Βασίλειος, Μοριακός Βιολόγος  B.Sc., M.Sc., Ph.D.
Μονάδα Μικροβιολογίας Τροφίμων, Υδάτων και Περιβάλλοντος Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα: «Μικροβιολογία και Υγιεινή χώρων σχολικού περιβάλλοντος»
Παπαδάκης Αντώνιος, Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.c.
Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης – Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας με θέμα: «Χρήσιμοι κανόνες υγιεινής και οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης στα σχολικά κτίρια»
Το σεμινάριο απευθύνεται στις σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Ηρακλείου,  με σκοπό την ενημέρωσή τους  σχετικά με τους κανόνες καθαρισμού και απολύμανσης των σχολικών κτιρίων  για την πρόληψη μετάδοσης λοιμώξεων, παρέχοντας τους γνώσεις και χρήσιμες οδηγίες ώστε να ανταπεξέλθουν στο ιδιαίτερα δύσκολο λειτούργημά τους.
Τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς των παθογόνων μικροοργανισμών στα σχολεία, πρέπει να περιλαμβάνουν τόσο οδηγίες ατομικής υγιεινής και υγιεινής των χεριών για τους μαθητές,  όσο και  οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης των χώρων (τουαλέτες, αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων κλπ) καθώς και  επιφανειών και αντικειμένων για  το προσωπικό που έχει επιφορτιστεί με την καθαριότητα.



Ένα καθαρό σχολείο είναι σημαντικό για κάθε μέλος της σχολικής κοινότητας και φυσικά και για τις εργαζόμενες στην καθαριότητά του, συμβάλλοντας  στη βελτίωση της ποιότητας του σχολικού περιβάλλοντος, μειώνοντας την εξάπλωση των μολυσματικών ασθενειών, καθώς και τα αίτια  που προκαλούν άσθμα και  αλλεργίες.
Προβλήματα σε σχέση με την καθαριότητα ενός σχολικού κτιρίου, έχουν ΑΜΕΣΑ αποτελέσματα τόσο  στην αύξηση των απουσιών  μαθητών και προσωπικού του Σχολείου,  όσο και  στα αυξημένα παράπονα γονέων και εκπαιδευτικών.

Χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης στα σχολεία η δράση της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δ. Ηρακλείου

Post Top Ad

.............