Ένα ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων έρχεται στον δήμο Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Ένα ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων έρχεται στον δήμο Σητείας

Η Ομάδα Διοργάνωσης «Ο Κήπος των Αληθινών Ευχών. Μαγικά Χριστούγεννα στη Σητεία» εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα δραστηριοποιείται και εμπλουτίζεται με πρόσωπα, φορείς, συλλόγους, σωματεία, σχολεία, ομάδες, εθελοντές που με πολλή όρεξη, και πρωτότυπες ιδέες, αφιερώνουν χρόνο και κόπο για να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό κλίμα στην Σητεία την χριστουγεννιάτικη περίοδο, με την αρωγή επίσης του επίσης του Δήμου, του ΔΟΚΑΣ, της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας, του Λιμενικού Ταμείου

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Τελικοί αποδέκτες αυτής της μεγάλης προσπάθειας είναι τα παιδιά. Να ζήσουν κάτι διαφορετικό. Να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες και εικόνες παραμυθένιες…
Αυτή ήταν και η επισήμανση που κυριάρχησε στη σχετική συνάντηση μετά από πρόσκληση της Ομάδας Διοργάνωσης. Όλοι οι συμμετέχοντες εστίασαν στον σκοπό της δράσης, δηλαδή να προσφέρουν πολλά χαμόγελα στα παιδιά!
Καταλυτικός σε αυτήν την κατεύθυνση αναμένεται να είναι ο ρόλος του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, που φέτος θα δημιουργήσει μία διαφορετική εικόνα, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, χωρίς ωστόσο ακόμη να γνωστοποιούν πολλά στοιχεία. Τονίζουν όμως ότι περιμένουν πολλές εκπλήξεις τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους…
Το Θεματικό Χριστουγεννιάτικο Πάρκο ή Χωριό θα φιλοξενηθεί στον κήπο δίπλα από την κεντρική πλατεία της Σητείας. Η δράση στον χώρο θα ξεκινήσει στα μέσα Δεκεμβρίου και θα συνεχιστεί έως το τέλος του έτους. Κάθε απόγευμα, από τις 5 έως τις 10 περίπου το βράδυ, ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα κινείται σε ρυθμούς μαγικούς.

Ευχές και Σπιτάκια
«Ο Κήπος των Αληθινών Ευχών» λοιπόν έχει ως κεντρικό σύνθημα- μήνυμα το ότι όλες οι ευχές μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, αρκεί να πιστέψουμε σε αυτές, όπως ανέφερε η Εθελόντρια κ. Αθηνά Μπικάκη.
Στον χώρο του Χριστουγεννιάτικού Χωριού θα υπάρχουν οκτώ θεματικά σπιτάκια, το καθένα με την δική του ιστορία. Στο κάθε σπίτι, με συγκεκριμένη θεματική διακόσμηση μέσα κι έξω, θα υπάρχουν ρόλοι και…κάτι θα γίνεται. Τα παιδιά στο κάθε σπίτι θα έχουν «συγκεκριμένη δουλειά» να κάνουν…
Φυσικά στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα βρίσκεται και το σπίτι του Αϊ –Βασίλη, που θα περιμένει τα παιδιά. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε όμορφες εικόνες στα παιδιά», τόνισε η κ. Μπικάκη.
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό διαθέτει και τον δικό του μύθο. Στον Κήπο των αληθινών ευχών οι ευχές των παιδιών γίνονται πραγματικότητα, με κάποιο τρόπο. Υπάρχουν ήρωες που θα βοηθήσουν σε αυτό, αλλά και κάποιοι άλλοι που θέλουν να το εμποδίσουν. Ένα σημείο- κατατεθέν του κήπου είναι το Πηγάδι των αληθινών ευχών!!!
Βιωματικές δράσεις, παιχνίδια, μουσικές, θεατρικές και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, προγραμματίζονται μεταξύ άλλων την φετινή περίοδο των Χριστουγέννων στην Σητεία. Κεντρικό σημείο δράσης, όπως προαναφέρθηκε, θα είναι το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, όπου θα λάβουν χώρα κι αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις
Και βέβαια, όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας κ. Ελένη Πλατανάκη, θα υπάρξουν και δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα.
Οι εθελοντές
Η κ. Πλατανάκη δεν έκρυψε την χαρά και την συγκίνησή της για την καθοριστική παρουσία και συμμετοχή των εθελοντών στην φετινή διοργάνωση. «Είναι πραγματικά πολλοί οι εθελοντές που εμπλέκονται κι όλοι έχουν αναλάβει να κάνουν πράγματα στην φετινή διοργάνωση. Είναι πολύ θετικό ότι δραστηριοποιούνται μαμάδες, μπαμπάδες, πολίτες με μόνο τους σκοπό να προσφέρουν χαμόγελα στα παιδιά και κάτι διαφορετικό κι όμορφο στον τόπο τους.
Ετοιμάζουμε ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα εκδηλώσεων με πολλή αγάπη κι εθελοντισμό. Ευχόμαστε τα φετινά Χριστούγεννα να είναι μαγικά στην Σητεία, για τα παιδιά πρωτίστως, αλλά και για τους μεγάλους», σημείωσε.

Post Top Ad

.............