Συνεχίζεται έως και αύριο Κυριακή στο Ρέθυμνο η έκθεση με θέμα: “Γυναίκες του Τύπου – Ο Τύπος των γυναικών. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Συνεχίζεται έως και αύριο Κυριακή στο Ρέθυμνο η έκθεση με θέμα: “Γυναίκες του Τύπου – Ο Τύπος των γυναικών.

Έκθεση και συνέδριο με θέμα: “Γυναίκες του Τύπου – Ο Τύπος των γυναικών. Εκδότριες και γυναικεία περιοδικά στον οθωμανικό χώρο”, πραγματοποιήτε στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο, έως τις 11 Νοεμβρίου.
Η έκθεση και το συνέδριο οργανώνεται από το Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Δημόσια Ιστορία» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.


Το αντικείμενο είναι η γυναικεία εκδοτική δραστηριότητα κατά την ύστερη οθωμανική περίοδο και πιο συγκεκριμένα, από το 1845, χρονολογία έκδοσης του πρώτου γυναικείου εντύπου στον οθωμανικό (αλλά και ελληνόφωνο) χώρο, έως το 1923, χρονολογία οριστικής διάλυσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Αφορά τόσο στα έντυπα που παράγονται και στη λειτουργία τους στο δημόσιο χώρο όσο και στις γυναίκες ως εκδότριες, αρθρογράφους, συντελεστές των εκδόσεων και ως αναγνωστικό κοινό.
Η Έκθεση, αφορά στον γυναικείο Τύπο που εκδόθηκε στον οθωμανικό χώρο στο πλαίσιο της ορθόδοξης κοινότητας, (παρουσιάζονται τα έντυπα και οι εκδότριες της ελληνορθόδοξης κοινότητας και ένα μέρος των εντύπων της βουλγαρικής), ενώ το Συνέδριο  στον οθωμανικό γυναικείο Τύπο όλων των εθνο-θρησκευτικών κοινοτήτων. Στόχος του Συνεδρίου είναι να λειτουργήσει ως ένα forum επικοινωνίας και διαλόγου μεταξύ των ερευνητριών και ερευνητών που έχουν ασχοληθεί με το εν λόγω πεδίο: κατάθεσης των πορισμάτων της έως τώρα έρευνας, ανάδειξης των αντιστοιχιών και αναντιστοιχιών στην εξέλιξη του φαινομένου, των ερευνητικών κενών, των συνεχειών, ασυνεχειών και περιορισμών, αλλά και παρουσίασης των νέων κατευθύνσεων της έρευνας στο πεδίο.


ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

.............