Με κατάθεση στεφάνου στο ηρώο πεσόντων της ιστορικής Βιάννου, θα τιμήσουν τιμούν σήμερα άνθρωποι του Αετού Ανωγείων, τους αγώνες κατά του Φασισμού και του Ναζισμού! - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Με κατάθεση στεφάνου στο ηρώο πεσόντων της ιστορικής Βιάννου, θα τιμήσουν τιμούν σήμερα άνθρωποι του Αετού Ανωγείων, τους αγώνες κατά του Φασισμού και του Ναζισμού!

Ανώγεια και Βιάννος, είναι δυο από τα πιο ιστορικά και μαρτυρικά χωριά της Κρήτης, με κοινούς αγώνες εδώ και αιώνες ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού και κατοχής, ηρωισμό που οι δυο αυτοί τόποι πλήρωσαν με το αίμα εκατοντάδων πατριωτών, αλλά και της πλήρους ισοπέδωσης τους. Δυο τόποι σύμβολα ενάντια στον Ναζισμό. Οι Ανωγειανοί με αφορμή την επίσκεψη τους στην ιστορική Βιάννο, σήμερα Κυριακή 4 Νοεμβρίου, για την ποδοσφαιρική αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής του Αετού απέναντι στον ιστορικό Πατούχα Βιάννου θα τιμήσουν με κατάθεση στεφάνου στο ηρώο πεσόντων του χωριού τους ήρωες που έδωσαν το αίμα τους για ελευθερία και ανεξαρτησία! Μια συμβολική όσο και ουσιώδης κίνηση που σαν ένας ακόμα κρίκος θα συνεχίσει την αλυσίδα και τους ιερούς δεσμούς που ενώνουν τους δυο μαρτυρικούς αυτούς τόπους.

Ο αγώνας Πατούχας-Αετός θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ στο γήπεδο της Άνω Βιάννου. Ο πρόεδρος του Αετού Ανωγείων Στέλιος Ξυλούρης, μέλη του Δ.Σ και ολόκληρο το ποδοσφαιρικό και τεχνικό τμήμα θα βρεθούν στις 1.30 μ.μ στο μνημείο πεσόντων και θα καταθέσουν στεφάνι προς τιμήν της ιστορικής Βιάννου. Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του Αετού:”Εκτός από την ποδοσφαιρική του ιδιότητα, ο Αετός Ανωγείων θέλει να ανοίξει τα φτερά του και να αγγίξει κοινωνικά και ιστορικά γεγονότα, Για αυτό πριν την έναρξη του αυριανού αγώνα θα καταθέσει στεφάνι στο ηρώο των πεσόντων στον αγώνα κατά του φασισμού..”
ανωγη

Post Top Ad

.............