Ταλαιπωρίας συνέχεια, αλλά και λύση ελπίζουμε οριστική στο αεροδρόμιο Σητείας με το Ράδιο Βοήθημα( VOR/DME/) - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Ταλαιπωρίας συνέχεια, αλλά και λύση ελπίζουμε οριστική στο αεροδρόμιο Σητείας με το Ράδιο Βοήθημα( VOR/DME/)

Ταλαιπωρίας συνέχεια αλλά και λύση ελπίζουμε οριστική στο αεροδρόμιο Σητείας.
Λύθηκε κατά ένα μεγάλο ποσοστό το πρόβλημα που είχε προκύψει με το Ράδιο Βοήθημα( VOR/DME/) το οποίο βοηθάει τους πιλότους στην φάση της προσέγγισης τους στον διάδρομο προσγείωσης, ενημερώνοντας τους για την διόρθωση της πορείας πτήσης τους και το οποίο βρέθηκε εκτός λειτουργίας απο τις αρχές του Σεπτεμβρίου.


Το ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ είχε αναδείξει το θέμα με σχετικό ρεπορτάζ  
 επισημαίνοντας την  ταλαιπωρία που υπέστησαν τις πρώτες ημέρες της βλάβης, τουρίστες που βρίσκονται στην περιοχή της Σητείας, κατά την προγραμματισμένη στιγμή αποχώρησης τους απο το αεροδρόμιο Βίτσέντζος Κορνάρος.
Η βλάβη του τερματικού Ραδιοβοήθηματος  προσέγγισης ανάγκαζε τις προγραμματισμένες αφίξεις των αεροπλάνων τσάρτερ στην Σητεία να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, κάτι που έφερε σαν αποτέλεσμα να μεταφέρονται οι επιβάτες - τουρίστες οδικώς με ναυλωμένα λεωφορεία απο τους τουρ οπερέιτορ στην περιοχή της Σητείας.
Η συγκεκριμένη βλάβη σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Σητείας κύριο Δημήτρη Βερίγο όπου συνομιλήσαμε στις 14 Σεπτεμβρίου μαζί του προκλήθηκε απο απανωτές διακοπές της Δ.Ε.Η 

Συνομιλήσαμε με τον υπεύθυνο τηλεπικοινωνιών του αεροδρομίου Σητείας κύριο Κυριάκο Παπαιωάνου όπου μας ανέφερε ότι εδω και περίπου 2 εβδομάδες το πρόβλημα που ταλαιπώρησε τους επιβάτες - τουρίστες, δυσχεραίνοντας την ομαλή λειτουργία των νυχτερινών πτήσεων αποκαταστάθηκε κατά ένα μεγάλο ποσοστό.
Σύμφωνα με τον κύριο Παπαιωάννου έχει τοποθετηθεί καινούργια κεραία, και έχουν αντικατασταθεί τα καλώδια. 
Το σημείο που θα ολοκληρώσει τις ενέργειες που έχουν εδώ και καιρό ξεκινήσει να γίνονται για την αποκατάσταση της συγκεκριμένης βλάβης, είναι η πιστοποίηση απο αέρα, απο πλευράς Υ.Π.Α 



Δυστυχώς όμως όπως μας ανέφερε ο κύριος Παπαιωάννου όπου και ανέλαβε την συγκεκριμένη αποκατάσταση, αεροπλάνα της Υ.Π.Α είναι καθηλωμένα στο έδαφος λόγω βλαβών και έλλειψης ανταλλακτικών, και δεδομένο ότι παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν άλλα 22 αεροδρόμια.
Αυτό φέρνει σαν αποτέλεσμα μέσω διαγωνισμού να ενοικιαστούν αεροπλάνα απο άλλη χώρα και συγκεκριμένα απο την Αγγλία με κόστος 3.500.000 ευρώ.
Εκτίμηση του κυρίου Παπαιωάννου είναι ότι έως τις 20 του Οκτώβρη θα έχει επιλυθεί το όλο θέμα.

Δυστυχώς η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας λόγω έλλειψης κονδυλίων, ( και με δεδομένο ότι εξακολουθεί και εισπράττει χρήματα απο τα αεροδρόμια ) έχει σταματήσει λόγω κρίσης και όχι μόνο, τις ανταποδοτικές πράξεις ενίσχυσης και συντήρησης των αεροδρομίων.

Το αεροδρόμιο κόσμημα της Κρήτης, η πύλη εισόδου τουριστών της Σητείας βρίσκεται δυστυχώς όπως και πολλά άλλα αεροδρόμια της Χώρας υποστελεχωμένο.
Εν μέσω της τουριστικής σεζόν το αεροδρόμιο ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ βρέθηκε εκτεθειμένο στην κολυσιεργεία του ελληνικού συστήματος.
Ταλαιπωρία επιβατών που εδώ και ένα μήνα αναγκαζόταν να μεταβαίνουν οδικώς στο αεροδρόμιο Ηρακλείου δεδομένο της ( απαγόρευσης ) των νυχτερινών πτήσεων.
Η SKY EXPRESS ήταν η εταιρεία η οποία προσέγγιζε το αεροδρόμιο της Σητείας νύχτα, ενώ οι ξένες εταιρείες σύμφωνα με τον κύριο Παπαιωάννου λειτουργούσαν αυστηρά by the book, ώς οφείλουν άλλωστε, κάτι όμως που δημιουργούσε καθυστερήσεις σε αφίξεις και αναχωρήσεις τουριστών λόγω της τρίωρης μετακίνησης τους στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.



Συνομιλήσαμε και με τον πρόεδρο των ξενοδόχων επαρχίας Σητείας κύριο Γιάννη Κακουράκη, όπου μας ανέφερε την αγανάκτηση του για το συγκεκριμένο πρόβλημα που εδώ και περίπου ένα μήνα έχει δημιουργήσει προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του αεροδομίου, δεδομένο ότι αεροπλάνα με τουρίστες έρχονται και φεύγουν ακόμα στην Σητεία.
Χαρακτηριστικά μας είπε ότι δεν είναι τιμητικό έπειτα απο τόσους αγώνες σε διεθνείς εκθέσεις της Ευρώπης να κλειστούν συμφωνίες με τουριστικά γραφεία, να δημιουργούμε κακή εντύπωση και ταλαιπωρία, στο τέλος αλλά και στην αρχή του ταξιδιού των τουριστών που έχουν επιλέξει την επαρχία Σητείας για τις διακοπές τους.
Ο κύριος Κακουράκης χαιρετίζει τις ενέργειες που έγιναν για την επιδιόρθωση του προβλήματος και ελπίζει σε ομαλή πλέον λειτουργία στο μέλλον.



Post Top Ad

.............