Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο η ποιητική συλλογή της Ναταλί Βεντούρα «Orange tree – Πορτοκαλιά». - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο η ποιητική συλλογή της Ναταλί Βεντούρα «Orange tree – Πορτοκαλιά».

Η Ένωση Φιλολόγων ν. Ηρακλείου (ΕΦΝΗ)  παρουσιάζει στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (οδός Ανδρόγεω 2), την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 19.00 την τελευταία ποιητική συλλογή της Ναταλί Βεντούρα «Orange tree – Πορτοκαλιά».

 Η Πορτοκαλιά, απεικονίζει την προσωπική  οδύσσεια της ποιήτριας  από τη γη της γέννησής της προς τη Γερμανία, τη Γαλλία και, τέλος, την Κρήτη. Τα 48 ποιήματά του είναι ριζωμένα στους διαφορετικούς της κόσμους: τη Μεσόγειο και την αγγλοσαξονική εμπειρία, γεωγραφικές και πολιτιστικές επικράτειες βιωμένες τόσο εσωτερικά όσο και κυριολεκτικά, και τη θέαση του παρελθόντος υπό το φως του παρόντος.
Στα ευρύτερα θέματα των σχέσεων, της αγάπης, της απώλειας και της joie de vivre, αυτά τα ποιήματα παρουσιάζουν μεστά βιώματα καθώς και "κατακόρυφες ανόδους". Η λεπτευαίσθητη ματιά και η πέννα της Natalie Ventura μεταφέρουν τον αναγνώστη σε ό, τι περιγράφει – είτε πρόκειται για ένα παραλιακό στιγμιότυπο στην ακτή του Νιου Τζέρσεϊ είτε για ένα μικρό αγόρι σε μια προκυμαία της Λετονίας.  Η Πορτοκαλιά έχει μεταφραστεί στα ελληνικά από τον Φίλιππο Σαλβάρη. 

Για την ποιήτρια και το έργο της θα μιλήσουν οι :
Τερέζα Βαλαβάνη (ψυχοθεραπεύτρια -εικαστικός),
Νίκος Γιγουρτάκης (επίτιμος Δ/ντης Δ.Ε. Ηρακλείου)
Σταύρος Σφακιωτάκης (φιλόλογος).
Η παρουσίαση της συλλογής θα γίνει στα ελληνικά και τα αγγλικά. 

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο η  ποιητική συλλογή της Ναταλί Βεντούρα «Orange tree – Πορτοκαλιά».


Post Top Ad

.............