Έως το… Ισραήλ έφτασε η χάρη του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Έως το… Ισραήλ έφτασε η χάρη του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης

Έως το… Ισραήλ έφτασε η χάρη του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. Στις 8 Οκτωβρίου, εάν δεν δοθεί και νέα παράταση, θα κατατεθούν οι εκδηλώσεις αρχικού ενδιαφέροντος για τα δυο επιμέρους τμήματα του ΒΟΑΚ που έχουν προκηρυχτεί από το υπουργείο Μεταφορών και συγκεκριμένα:
-Τον διαγωνισμό με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου για την σύμβαση παραχώρησης του έργου “Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) στο τμήμα Χανιά – Ηράκλειο”.
Το έργο αυτό, το οποίο θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο της σύμβασης παραχώρησης, είναι αρχικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 1,1 δις. ευρώ.
-Τη σύμβαση Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα του έργου «Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία και Συντήρηση του τμήματος Χερσόνησος – Νεάπολη, με Σ.Δ.Ι.Τ.», σύμφωνα με τις διατάξεις των ν. 4412/2016 και 3389/2005. Το εκτιμώμενο κόστος του έργου φτάνει τα 250 εκατ. ευρώ.
Στην κατασκευαστική αγορά φημολογείται ότι ενδιαφέρον θα εκδηλώσουν σχεδόν όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι της Ελλάδας, όπως ο Ελλάκτωρ, η J&P Άβαξ, η Intrakat, κ.α., αλλά και ξένοι, όπως η Vinci και η Hochtief.
Πάντως, πληροφορίες ζήτησαν από το υπουργείο Μεταφορών και ισραηλινές εταιρείες, κάτι το οποίο καταδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον που παρουσιάζει ο ΒΟΑΚ.
Άλλωστε, πρόκειται για τον τελευταίο μεγάλο αυτοκινητόδρομο που οδεύει, το προσεχές διάστημα, σε καθεστώς παραχώρησης, πέρα από την Εγνατία Οδό.

Post Top Ad

.............