3,5 εκατομμύρια ευρώ το πρόστιμο για την Μονή Τοπλού - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

3,5 εκατομμύρια ευρώ το πρόστιμο για την Μονή Τοπλού

Η ΔΟΥ Αγίου Νικολάου επέβαλε ένα εξοντωτικό πρόστιμο στο ίδρυμα, μετά από ένα διαχειριστικό έλεγχο, για την μεγάλη ακίνητη περιουσία στις χρήσεις των περασμένων ετών κι αφού…συνυπολόγισε, όπως λένε στο Τοπλού, όχι τι αξιοποιείται ή τι κτίζεται από την έκταση, αλλά το σύνολο των 26.000 στρεμμάτων της περιοχής!
Η εφημερίδα "Πατρίς" αποκαλύπτει σήμερα ότι είναι...πολύ χειρότερα τα πράγματα από όταν είχε επιβάλλει η ΔΟΥ Αγίου Νικολάου το πρόστιμο στο ίδρυμα χρεώνοντας…φόρο ακινήτων στα 26000 στρέμματα της μονής Τοπλού. 

"Δυστυχώς για το ίδρυμα, γράφει η εφημερίδα, αυτό το ποσό έχει φτάσει σχεδόν 3,5 εκατομμύρια ευρώ και βεβαίως δεν μπορεί να πληρώσει τέτοιο ποσό αφού ακόμη εκτός των άλλων δεν έχει υπογράψει σύμβαση με τους Εγγλέζους για να παίρνει χρήματα. Οι νομικές παρεμβάσεις δεν απέδωσαν, αλλά και διάφορες ατυχείς επιλογές που έχουν γίνει ήταν αιτία να μην λυθεί όλο αυτό το διάστημα το πρόβλημα. 
Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό ήρθε και ο διαχειριστικός έλεγχος που επέβαλε καταλογισμούς, ξεκινούν και κατασχέσεις. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά και ο μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας έχει να διαχειριστεί ένα ακανθώδες ζήτημα. Πολλά ακούγονται, υπάρχει μια συζήτηση να προχωρήσει η σύμβαση, να πληρώσει η εταιρεία το πρόστιμο, αλλά κι αυτό θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Προσοχή, αλλά όχι…καθυστέρηση. Ο Κύριλλος έχει τη δυνατότητα να δώσει τη λύση αρκεί να μην έχει λάθος πληροφορίες από κοντινούς του ανθρώπους. 
Ελπίζουμε ότι αυτό το ζήτημα θα λυθεί -την εβδομάδα που έρχεται- και πως δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε." καταλήγει το σχόλιο της εφημερίδος Πατρίς.

Post Top Ad

.............