Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Παναγίας Κοτσυφιανής Γρα Λυγιάς Ιεράπετρας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Παναγίας Κοτσυφιανής Γρα Λυγιάς Ιεράπετρας


Το απόγευμα της Παρασκευής 3 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Παναγίας Κοτσυφιανής Γρα-Λυγιάς Ιεράπετρας. Στο τέλος της ακολουθίας ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους στον αύλειο χώρο του ναού, όπου και μίλησε κατάλληλα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα.


Όπως σημείωσε στο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Kύριλλος, η Παναγία Μητέρα του Κυρίου, που είναι η μεγάλη Μάνα, η ελπίδα και απαντοχή όλων των χριστιανών, ήταν ό,τι εκλεκτότερο διέθετε η ανθρωπότητα χάρη στην καθαρότητα, την υπακοή της στο θέλημα του Θεού και τη μεγάλη ταπείνωσή της, γι’ αυτό επελέγη από τον Θεό να υπηρετήσει το σχέδιο Του για τη σωτηρία του ανθρώπου. Επίσης, ο Σεβ. υπογράμμισε την ευλάβεια και τη μυστική σχέση των προγόνων μας με την Υπεραγία Θεοτόκο, που έκτισαν αυτό τον παλαιό και ιστορικό ναό, αποδίδοντας το προσωνύμιο «Κοτσυφιανή», και ευχήθηκε Αυτή να σκεπάζει με τη μητρική της προστασία και να πρεσβεύει θερμά για τα αιτήματά μας στον Μονογενή της Υιό, ανάλογα προς το συμφέρον της ψυχής μας.


Στην ακολουθία έψαλλε πολυμελής χορός ιεροψαλτών με επικεφαλής τον Πρωτοψάλτη και Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «Αγιος Ανδρέας ο Κρήτης» κ. Ιωάννη Αρώνη και παρέστη πλήθος ευσεβών χριστιανών από την ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας.

Post Top Ad

.............