Ανατύπωση της πρώτης έκδοσης του 1713 του "Ερωτόκριτου" του Βιτσέντζου Κορνάρου που βρίσκεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Ανατύπωση της πρώτης έκδοσης του 1713 του "Ερωτόκριτου" του Βιτσέντζου Κορνάρου που βρίσκεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.


Ανατύπωση της πρώτης έκδοσης του 1713 του "Ερωτόκριτου" του Βιτσέντζου Κορνάρου που βρίσκεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.
Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1914 και είναι ένα από τα ιστορικότερα και μεγαλύτερα μουσεία της Ελλάδας. 



Από το 1930 στεγάζεται στην Βίλα «Ιλίσσια», που κατασκευάστηκε την περίοδο 1840-1848 ως οικία της Δούκισσας της Πλακεντίας και βρίσκεται επί της λεωφόρου Bασιλίσσης Σοφίας 22, στην Αθήνα.
Έχει φθάσει να φιλοξενεί περισσότερα από 25.000 εκθέματα με μοναδικές συλλογές εικόνων, γλυπτών, αντικειμένων μικροτεχνίας, τοιχογραφιών, κεραμικών, υφασμάτων, χειρογράφων αλλά και αντιγράφων από τον 3ο αιώνα μέχρι την σύγχρονη εποχή. 
Τα εκθέματα προέρχονται από τον ελλαδικό και γενικά τον βαλκανικό χώρο.
Με τη συμπλήρωση 90 ετών από την ίδρυση του, τον Ιούνιο του 2004, συνεχίζει τη λειτουργία του και στις αίθουσες της νέας του επέκτασης μετά και την παραχώρηση μεγάλου οικοπέδου, άλλοτε στρατοπέδου.

Post Top Ad

.............