Όχι άλλη σκουριά...όχι άλλο κάρβουνο ενδιαφερθείτε επιτέλους - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Όχι άλλη σκουριά...όχι άλλο κάρβουνο ενδιαφερθείτε επιτέλους

Συχνά πυκνά με το αυτοκίνητο συνηθίζω να κάνω μια βόλτα προς την Παραλιακή Νέας Αλικαρνασού Ενας καινούργιος δρόμος σχετικά αφού κατασκευάστηκε τα τελευταία χρόνια, και  προσφέρεται για περπάτημα, για χαλάρωση στα παγκάκια που υπάρχουν δίπλα στο ( απέραντο γαλάζιο ... ), αλλά και για ψάρεμα αφού είναι μόλις 1,5 μέτρο η θάλασσα.

Μέχρι εδώ όλα καλά !!!



Τώρα για αυτούς που είναι λάτρεις του αιγιαλού και της μυρωδιάς του αλατιού και που ζητάνε να έρθουν ακόμα πιο κοντά στην θάλασσα οι υπεύθυνοι έχουν φροντίσει και για αυτό, με διόδους ( σκάλες ) που σε πάνε μια ώρα... ( κούφια ) νωρίτερα κοντά της.


Οι βόλτες με τα πόδια στην παραλιακή της Αλικαρνασσού  γίνονται και επιτρέπονται μόνο απο το πεζοδρόμιο που είναι δίπλα στην θάλασσα, διότι το πεζοδρόμιο απο την απέναντι πλευρά μπορεί να περπατηθεί μόνο απο μικρά σκυλάκια .
Τα φυτά που ομορφαίνουν ... τον ( τράφο ) έχουν αγκαλίασει το πεζοδρόμιο και έχουν φτάσει έως τον δρόμο !!!

Δεν λέω ότι φταίει η δημοτική αρχή για τα σπασμένα φωτιστικά μιάς και η παιδεία μας δεν έχει να μας θυμίσει, ώς προς τους δημόσιους χώρους ότι έχουμε σεβασμό !!!
Αλλα για τις καμμένες λάμπες... καλό θα ήταν να υπάρχει ένα συνεργείο να κάνει ελέγχους που και που !!!


Προσπαθήσαμε με το PHOTOSHOP να καθαρίσουμε τον δρόμο να φυτέψουμε φοίνικες  υγιείς και να τον σουλουπώσουμε λίγο .. αλλά στον υπολογιστή !!!



Λάστιχα που ίσως ταξίδεψαν την Κρήτη πλέον κοσμούν τις άκρες της τράφου... και που άλλοτε με τον αέρα παίρνουν τον δρόμο της κατηφόρας.


Πόσο όμορφο θα ήταν και χρήσιμο πάνω απ όλα να υπήρχε εκτός απο τα φωτιστικά και φωτισμός στην παραλιακή της Νέας Αλικαρνασσού, δεδομένου των νυχτερινών επισκέψεων που δέχεται ο συγκεκριμένος δρόμος απο οικογένειες, ζευγαράκια αλλά και παιδιά. Τα φωτιστικά που βρίσκονται απέναντι απο την πλευρά της θάλασσας αλλά και όλη η εγκατάσταση τους εντός των τοιχίων είναι σκουριασμένα και σπασμένα σχεδόν όλα !!!




Ομως εκτός απο βόλτες με τα πόδια δίπλα στην θάλασσα που τόσο είχε στερηθεί για πολλά χρόνια ο Ηρακλειώτης ( σαν πόλη με στραμμένη τα νώτα της στην θάλασσα ) η παραλιακή της Νέας Αλικαρνασσού προσφέρεται κυρίως τους χειμερινούς μήνες για βόλτα με κανό ή θαλάσσιο ποδήλατο, με βάση την κατασκευή της !!!

Η κατασκευή του δρόμου είναι τέτοια που έχει δημιουργήσει μια καμπύλη πρός την μέση του οδοστρώματος και έχει σαν αποτέλεσμα να λιμνάζουν τα νερά.
Ο δρόμος της παραλιακής της Νέας Αλικαρνασού που έχει την δική του ιστορία και που θεωρείται καινούργια κατασκευή.


Τα χώματα που υπάρχουν στο τμήμα δίπλα απο τον δρόμο με τις βροχές βολτάρουν στο οδόστρωμα, δημιουργώντας κινδύνους στα οχήματα και ειδικά στα δίκυκλα που κινούνται.




Πριν απο λίγα χρόνια η προηγούμενη δημοτική αρχή έφερε... τους φοίνικες στο Ηράκλειο και η πόλη έγινε Ντουμπάι.....!!!
Οι ελιές που ο τόπος μας η Κρήτη γεννάει προφανώς δεν ήταν ικανές να στολίσουν και να σηματοδοτήσουν την ανάπτυξη.
 Ο σοφός λαός  λέει ότι τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους ........
Γενάμε, δημιουργούμε, φέρνουμε ιδέες αλλά δυστυχώς σε αυτή την πόλη Δημοτικοί άρχοντες αλλά και πολίτες πάσχουμε στην υλοποίηση, στην διατήρηση, και στην αισθητική.


Στην παραλιακή της Νέας Αλικαρνασσού που τόσα πυρά έχει δεχτεί, που τόσο πολύ έχει αδικηθεί σαν περιοχή δημιουργήθηκε ένας δρόμος που αγγίζει την θάλασσα και φέρνει τους Ηρακλειώτες πιό κοντά της.
Τόσο πολύ το είχαν ανάγκη εδώ και χρόνια δεδομένου ότι το παραλιακό μέτωπο της πόλης ήταν ανύπαρκτο για τους πολίτες.
Στον συγκεκριμένο δρόμο δημιουργήθηκαν παγκάκια, μοντέρνα φωτιστικά, και βέβαια φητεύτηκαν φοίνικες.


Τα χρόνια πέρασαν όχι και πολλά, άλλαξε η δημοτική αρχή της πόλης ,τα παγκάκια σάπισαν, τα ξύλα που ακουμπούσαμε τις πλάτες μας αγναντεύοντας την θάλασσα εξαφανιστήκαν, τα φώτα έσβησαν, και ένας φοίνικας κουρασμένος λύγισε και έπεσε απο την κατάντια που διέπει τον ίδιο μας τον ευατό.

Post Top Ad

.............