Στον δήμο Σητείας μοίρασαν σταχτοδοχεία παραλίας και ενημέρωσαν λουόμενους και επιχειρηματίες - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Στον δήμο Σητείας μοίρασαν σταχτοδοχεία παραλίας και ενημέρωσαν λουόμενους και επιχειρηματίες

Ο Δήμος Σητείας στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης, ευαισθητοποίησης και προστασίας του περιβάλλοντος, έχει προχωρήσει στην προμήθεια χάρτινων «σταχτοδοχείων» παραλίας, τα οποία αποτελούν ευγενική χορηγία του ΕΣΔΑΚ , (Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης), με σκοπό τη δωρεάν διάθεσή τους σε λουόμενους στις παραλίες του Δήμου με στόχο να περιοριστεί το φαινόμενο της ρύπανσης των ακτών από αποτσίγαρα.


Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης το μεσημέρι της Τρίτης 7 Αυγούστου οι αντιδήμαρχοι κύριοι Νίκος Κοζυράκης και Νίκος Λατζανάκης μαζί με την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Σητείας κυρία Ελένη Πλατανάκη επισκέφτηκαν τις παραλίες της πόλης με σκοπό την ενημέρωση των λουομένων και των επιχειρηματιών εστίασης και ψυχαγωγίας που δραστηριοποιούνται δίπλα στην θάλασσα προσφέροντας χάρτινα σταχτοδοχεία παραλίας και εξηγώντας τον τρόπο που συναρμολογούνται αλλά και τον σκοπό της δράσης.


Μια αξιόλογη και αξιέπαινη ενέργεια του δήμου Σητείας και του υπεύθυνου αντιδημάρχου πολιτικής προστασίας κυρίου Νίκου Κοζυράκη να συμμετάσχει ενεργά ο ίδιος στην εκστρατεία ενημέρωσης του ΕΣΔΑΚ.
Σε πρώτη φάση απο τον ΕΣΔΑΚ δόθηκαν στον δήμο Σητείας 3.500 σταχτοδοχεία τα οποία θα μοιραστούν σε οργανωμένες παραλίες του δήμου αλλά και σε παραλίες περιοχών της επαρχίας με σκοπό να υπάρξει μια καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αλλά και άμεσης διάθεσης των χάρτινων «σταχτοδοχείων» σε όλο και περισσότερο κόσμο.



Σύμφωνα με τον κύριο Κοζυράκη θα ακολουθήσουν οι περιοχές και οι παραλίες του Παλαικάστρου, του Βάι, του Ξερόκαμπου και του Μακρύ γιαλού.
Η ανταπόκριση και η ικανοποίηση του κόσμου ήταν μεγάλη, στοιχείο που δείχνει την ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Η συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε πρόσφατα την εφαρμογή της σε δήμους της Κρήτης, και συγκεκριμένα στον δήμο Ηρακλείου και έπειτα στον δήμο Σητείας.
Ο κύριος Κοζυράκης μας ανέφερε ότι δεδομένο ότι βρισκόμαστε στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού τα 3.500 σταχτοδοχεία τα οποία δόθηκαν στον δήμο Σητείας είναι αρκετά για πρώτη φάση, ενώ συνεχίζοντας ανέφερε ότι ο ΕΣΔΑΚ θα συνεχίσει την διάθεση και άλλων άν χρειαστεί.
Ο κύριος Κοζυρακής ενημερώνει τους δημότες ότι μπορούν να επικοινωνήσουν και να προμηθευτούν σταχτοδοχεία παραλίας και απο τον δήμο Σητείας.

2843-3-41225 
2843-3-40500
2843-3-40501


Όπως είναι γνωστό, οι γόπες των τσιγάρων, πέρα από τον τεράστιο υγειονομικό κίνδυνο που συνιστούν για τα μικρά παιδιά, αποτελούν πηγή μόλυνσης των θαλασσών από το πλαστικό που περιέχει το φίλτρο, αλλά και διάχυσης των τοξικών συστατικών που περιέχουν τα επεξεργασμένα φύλλα καπνού του τσιγάρου. Τα αποτσίγαρα αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό (κοντά στο 40%) των απορριμμάτων που συλλέγονται παγκοσμίως στους καθαρισμούς των ακτών. Οι Έλληνες καπνιστές «παράγουν» κάθε χρόνο κοντά στα 22 δισεκατομμύρια (3.500 τόνους) αποτσίγαρα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία!


Ο κύριος Κοζυρακής στο μήνυμα του αναφέρει ότι ( Καλούμε όλους τους πολίτες να στηρίξουν τη δράση αυτή , ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της που δεν είναι άλλοι από τις καθαρές παραλίες και την προστασία του περιβάλλοντος.)
«Το περιβάλλον «επιζητεί» την άμεση, πολύπλευρη και δυναμική αντίδρασή μας. Χρειάζεται την προστασία μας



Post Top Ad

.............