Ένας "Λαβύρινθος" ... με τελικό προορισμό τη μουσική - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Ένας "Λαβύρινθος" ... με τελικό προορισμό τη μουσική

Με τελικό προορισμό τη μουσική, σε μία διαδρομή γεμάτη νότες γνωριμίες, ανάσες και χειραψίες στην παγκόσμια γειτονιά, ο "Λαβύρινθος" του Ηρακλείου, της Κρήτης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας κατάφερε -σε μία εποχή όπου η κρίση χτυπάει την πόρτα της παράδοσης αλλά και της σχέσης μεταξύ ποιότητας και τέχνης- να ενισχύσει τα τείχη που περιφρουρούν ό,τι πιο δίκαιο υπάρχει για τον ορισμό της νομοτέλειας, αυτό της έκφρασης μέσω του πενταγράμμου, μέσω της μουσικής.
 
O "Λαβύρινθος" είναι κάτι περισσότερο από ένα μουσικό εργαστήρι, είναι ένας τρόπος ζωής μέσα από τη μουσική... που το 1982 σχημάτισε στη γη της Κρήτης τις πρώτες του πατημασιές από τον Ross Daly, τον διεθνή καλλιτέχνη που λάτρεψε την κρητική γη και αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στο να ταξιδέψει τους ήχους της λύρας σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και να ταξιδέψει τις παιδικές και νεαρές ψυχές από άκρη σε άκρη της γης.
Μία δημιουργική παρέα φίλων, εξερευνητές διαφορετικών τροπικών μουσικών παραδόσεων ανά τον κόσμο, αποφάσισαν να μην επιτρέψουν στο σύγχρονο να σκεπάσει ως σύννεφο το παραδοσιακό. «Ο "Λαβύρινθος" συμβολίζει κατεξοχήν μια προσπάθεια αναζήτησης διεξόδου ή περιήγησης σε διαδρόμους που οδηγούν σε ένα τελικό προορισμό. Στη δική μας περίπτωση ο τελικός προορισμός είναι η μουσική. Οι διάδρομοι μας είναι πολλές σημαντικές μουσικές παραδόσεις, τις οποίες αντιλαμβανόμαστε ως ένα πλαίσιο που περιέχει στοιχεία διαχρονικής αξίας και αναφοράς, έναν πλούτο που ο καθένας αντιλαμβάνεται με ένα μοναδικό τρόπο στη προσπάθεια να φτάσει στον δικό του προορισμό στον κόσμο της Μουσικής», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διαχειριστής του "Λαβύρινθου", Αντώνης Αντωνακάκης.

1982, 1997, 2000- χρονολογίες διαδρομής από τη σύλληψη της ιδέας έως τις προσπάθειες δημιουργίας μόνιμης έδρας στη Κρήτη, κάτι το οποίο πραγματοποιείται τελικά σε συνεργασία με τον Δήμο "Ν. Καζαντζάκης" το 2003 σ΄ ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό, στο xωριό Χουδέτσι της Κρήτης 20 χλμ. νότια του Ηρακλείου. Την Άνοιξη του 2016 ιδρύεται και ξεκινά τη δράση του ο "Λαβύρινθος" της Καταλονίας, όπου διοργανώνονται σεμινάρια μουσικής και συναυλίες πλήρως εναρμονισμένα στην "φιλοσοφία" του μουσικού εργαστηρίου. Η κίνηση αυτή γίνεται η αιτία ώστε να ιδρυθεί και να λειτουργήσει για πρώτη χρονιά το 2017, ο "Λαβύρινθος" της Ιταλίας, στη συνέχεια ο "Λαβύρινθος" Οντάριο (Καναδάς - 2018) και ο "Λαβύρινθος" στη Λευκωσία (Κύπρος -2018).
ΠΗΓΗ - ΑΠΕ

Post Top Ad

.............