Ενα Πολιτιστικό κτίριο στολίδι, ετοιμάζει στο Περαχώρι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Ενα Πολιτιστικό κτίριο στολίδι, ετοιμάζει στο Περαχώρι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων

Ενα Πολιτιστικό κτίριο στολίδι, ετοιμάζει στο Περαχώρι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων, ένας χώρος  πολλαπλών δραστηριοτήτων που  θα χρησιμεύει από προβολές ταινιών και μέρος εκγύμνασης, μέχρι και σε εκμάθηση χορών και μπαλέτου αλλά και διεξαγωγής επιμορφωτικών σεμιναρίων. Η “Πολιτιστική αίθουσα Πολλαπλών δραστηριοτήτων” αναμένεται να παραδοθεί στην τελική μορφή της όταν ολοκληρωθούν τα έργα και οι μετατροπές των κτιριακών εγκαταστάσεων στις 31 Αυγούστου καθώς το έργο έχει ήδη μπει στην τελική φάση του. Ο χώρος που ανήκει στην εκκλησία της Παναγίας, παραχωρείται με ενοίκιο στον Πολιτιστικό σύλλογο για 9 χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα 9 έτη. Μεγάλη συνεισφορά στην ολοκλήρωση των ενεργειών για το σπουδαίο αυτό έργο είχαν ο Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου κ.Μάξιμος Σενετάκης,  ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, αντιπρόεδρος της οικοδομικής εταιρείας «P. & C. DEVELOPMENT S.A”, καθώς και η Μητρόπολη Ρεθύμνου, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης κ.κ Ευγένιος και ο ιερωμένος π.Κώστας Σκουλάς για την παραχώρηση του κτιρίου.




Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του Πολιτιστικού συλλόγου Ανωγείων αναφέρει τα εξής:
Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ανωγείων  και το Δ.Σ του,είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την  συνεργασία και την έναρξη των εργασιών από την ανάδοχη Εταιρεία του έργου, ¨Πολιτιστική αίθουσα πολλαπλών δραστηριοτήτων ¨ Μ. &  Κ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΑΠΠΑ 7-ΤΚ 71305 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΦΜ 998782284-ΔΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ που εκπροσωπείτε  νόμιμα από τον Μάξιμο Σενετάκη , Πολιτικό Μηχανικό ΕΜΠ.
Μετά και την δίμηνη παράταση που πήρε το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας( μέχρι της 31/8/2018 ) (ΠΑΑ) 2007-2013 (ΑΞΟΝΑΣ 4 – ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER Της ΟΔΤ- ΑΚΟΜΜ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ),στο οποίο  έχουμε  ενταχθεί(100% επιχορήγηση ) για τη μετατροπή του υφισταμένου κτηρίου στη θέση Περαχώρι Ανωγείων, εμβαδού 102,49 τμ το οποίο βρίσκεται σε οικόπεδο 290 τμ, ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ανωγείων  το οποίο νοικιάζουμε (Πρώην Κατηχητικό), σε πολυχώρο πολιτιστικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων (εκμάθηση  παραδοσιακών χορών και μπαλέτου, διεξαγωγή σεμιναρίων, εκγύμναση με ήπιες μορφές άσκησης, όπως σουηδική γυμναστική, πιλάτες κικ μποξινγκ,κουν-φου ,προβολές ταινιών κ.α)


 Μέχρι τις 31/8/2018 θα ολοκληρωθεί η Β φάση του έργου, που περιλαμβάνει τις μετατροπές  των κτιριακών εγκαταστάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 51.295,34 ευρώ και θα παραδοθεί στον Σύλλογο προς χρήση.
Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ανωγείων προχώρησε στην σύναψη νόμιμης οικονομικής εξυπηρέτησης -δανείου ύψους 55.000 ευρώ που κατατέθηκε στην ΔΟΥ Ρεθύμνου ,πληρώνοντας και το αντίστοιχο χαρτόσημο 3.6% επί του συνολικού ποσού, δηλ  2.000 ευρώ στην Εφορία , με την Ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία « ΠΙ ΕΝΤ ΣΙ ΝΤΙΒΕΛΟΠΜΕΝΤ ΤΕΧΝΙΚΗ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ – ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «P. & C. DEVELOPMENT S.A.», με ΑΦΜ: 999640010 της Δ.Ο.Υ/Φ.Α.Ε Αθηνών, που εδρεύει στην Αθήνα, επί της Βασ. Σοφίας αριθ. 90,όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον  Χρήστο Παναγιωτόπουλο, ως Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλό της.
Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ανωγείων   ευχαριστεί θερμά τους κυρίους  ΜΑΞΙΜΟ ΣΕΝΕΤΑΚΗ και ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ για την Άψογη συνεργασία μας, και την κοινωνική ευαισθησία που επέδειξαν, αναλαμβάνοντας το έργο με την μορφή της αυτοχρηματοδότησης.” καταλήγει.


Η ΑΝΩΓΗ μετά την ευχάριστη αυτή εξέλιξη, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού συλλόγου Ανωγείων, ο οποίος με εμφανή ικανοποίηση για το αίσιο τέλος μιας πολύμηνης προσπάθειας, ανέφερε τα εξής:
“Είναι μια ιδιαίτερη και πολύ χαρούμενη μέρα  για εμένα  προσωπικά για το ΔΣ και όλα τα παιδιά  του συλλόγου ,για την έναρξη των εργασιών  για την υλοποίηση του έργου.
 Μετά απόένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο οποίο είχαμε περάσει κάνοντας πολλές συναντήσεις και επίσημα ραντεβού με τεχνικές ,εργολαβικές , κατασκευαστικές εταιρείες , με πρώτες στην σειρά αυτές των Ανωγείων(πάνω από 12) και τις αρνητικές απαντήσεις που λάβαμε, από αυτές η κάθε μια για τους δικούς της λόγους, σήμερα βλέπουμε τα συνεργεία της Εταιρείας  του Μάξιμου Σενετάκη  να πιάνουν δουλειά στο περαχώρι υλοποιώντας ένα μικρό όνειρο όλων μας.
Ευχαριστώ θερμά και από καρδιάς τον Μάξιμο Σενετάκη που την τελευταία ακριβώς στιγμή και με την ασφυκτική πίεση του χρόνου που λειτουργούσε ανασταλτικά και με τον φόβο της απένταξης του έργου από το πρόγραμμα, ανέλαβε με σθένος και περίσσια ευαισθησία ,την πρωτοβουλία να μας βοηθήσει,  ώστε να μη χαθεί το έργο βάζοντας πάνω απ όλα  την κοινωνική προέκταση του ,πιστεύοντας στην δυναμική που θα αναπτυχθεί προς όφελος του χωριού των Ανωγείων δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη του για τον τόπο μας.


Από την πρώτη στιγμή πίστεψε σε εμάς, αλλά και στο όνειρο του συλλόγου, για την απόκτηση του δικού μας σπιτιού, του δικού μας  χώρου όπου θα στεγάσει πολλαπλές πολιτιστικές δραστηριότητες για πολλές κοινωνικές ομάδες του χωριού,(Συλλόγου- παιδιά, νέοι, μεγάλοι ,τρίτη ηλικία)  σε συνεργασία με όλους τους φορείς, λειτουργώντας ως μια μικρή κοιτίδα πολιτισμού.
Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνου και προσωπικά τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ Ευγένιο, καθώς και τον παπά Κώστα Σκουλά της ενορίας της Παναγίας για αυτή την παραχώρηση.Ευχόμαστε στα συνεργεία  καλεσ  δουλειές  και  ανά τακτά  χρονικά  διαστήματα  θα σας ενημερώνουμε  και  την έκβαση  των  εργασιών..”

Post Top Ad

.............