Πραγματοποιήθηκει η Ιερά Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Πραγματοποιήθηκει η Ιερά Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων



Μέσα σε κλίμα ιερής κατάνυξης και με μεγάλη συμμετοχή των υποψηφίων μαθητών, γονέων, συγγενών και εκπαιδευτικών τελέσθηκε το βράδυ της Δευτέρας 4 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας η καθιερωμένη Ιερά Παράκληση για τους μαθητές που θα διαγωνισθούν στις επικείμενες Πανελλήνιες Εξετάσεις.
Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και στο τέλος της ακολουθίας διάβασε ειδική ευχή επιστηριγμού των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την είσοδό τους στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.



Στο τέλος του Παρακλητικού Κανόνος «εις τον Δεσπότην Χριστόν υπέρ των μαθητών των υποκειμένων εις εξετάσεις» ο Σεβασμιώτατος μίλησε με πατρική αγάπη στους υποψηφίους,  υπογραμμίζοντας ότι «έφθασε ο καιρός για τις εξετάσεις που το εκπαιδευτικό μας σύστημα επιβάλλει, οι οποίες είναι μεν κρίσιμες για το μέλλον σας και αποτελούν το τέλος προσπαθειών πολλών ετών, αλλά είναι μόνο μια μάχη, την οποία θα ακολουθήσουν και άλλες στις ζωή σας, ίσως σπουδαιότερες. Σε αυτόν τον προσωπικό σας αγώνα σας, σας συνοδεύουν οι ευχές της Τοπικής Εκκλησίας, του Επισκόπου σας, των Ιερέων, των καθηγητών, των γονέων και των φίλων σας. Όλοι  νοερά είμαστε κοντά σας, προσευχόμενοι για ευόδωση των προσπαθειών σας, προκειμένου να επιτύχετε τους στόχους σας και να γίνετε καλοί και χρήσιμοι πολίτες στην κοινωνίας μας, έχοντας πάντοτε κατά νουν ότι δεν επαρκούν μόνο οι ξηρές γνώσεις για να είναι ο άνθρωπος πεπαιδευμένος και με εσωτερικό πνευματικό υπόβαθρο».


Ο Σεβασμιώτατος συνέστησε ακόμα στους μαθητές και τις μαθήτριες να προσέλθουν στις εξετάσεις χωρίς άγχος και απόγνωση αλλά με ψυχραιμία και πίστη, που οδηγεί στην ελπίδα ότι η πηγή της γνώσεως και της αληθινής σοφίας, ο Δεσπότης Χριστός θα καθαρίσει τη διάνοια τους. Ευχήθηκε δε ολόκαρδα τον φωτισμό του πανσόφου Θεού και με τις πρεσβείες της Παναγίας της Ελεούσης καλή δύναμη και επιτυχία.


Τέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος μοίρασε σε όλα τα παιδιά την εικόνα της Παναγίας της Ελεούσης και ευχήθηκε ξεχωριστά στο καθένα υποψήφιο των Πανελληνίων Εξετάσεων καλή επιτυχία.

Post Top Ad

.............