Πανηγυρικός Εσπερινός εορτής του Αγίου Πνεύματος στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Ιεράπετρα - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Πανηγυρικός Εσπερινός εορτής του Αγίου Πνεύματος στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Ιεράπετρα


Με μεγάλη λαμπρότητα πανηγύρισε την Κυριακή της Πεντηκοστής το εσπέρας, εορτή του Αγίου Πνεύματος, ο φερώνυμος Ιερός Ναός και παρεκκλήσιο της Ενορίας του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου, στην ομώνυμη περιοχή της Ιεράπετρας.
Στο πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.



Στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην εορτή του Αγίου Πνεύματος και στο ρόλο που διαδραματίζει το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος στη ζωή της Εκκλησίας και των πιστών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «είναι λανθασμένη η αντίληψη των πολλών ανθρώπων και προκαλεί σύγχυση ότι ο Θεός όλων των θρησκειών είναι ένας. Ο χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία, είναι αποκάλυψη. Εμείς οι Ορθόδοξοι πιστεύομε στον μόνο Αληθινό Θεό, τον Τριαδικό Θεό, ο οποίος αποκαλύφθηκε στα χρόνια της Παλαιάς Διαθήκης και φανερώθηκε στην ιστορία του κόσμου εν σαρκί, έπαθε και αναστήθηκε για να χαρίσει σε όλους ζωή αιώνια και Ανάσταση. Ο ίδιος αυτός ζωντανός Τριαδικός Θεός αποκαλύπτεται με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος στον κόσμο μετά την Ανάληψη του Κυρίου. Είναι ο Παράκλητος, δηλαδή ο παρηγορητής των ανθρώπων, ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, είναι ο θησαυρός των αγαθών και ζωής χορηγός, όπως ψάλλομε. Γιαυτό ας τον παρακαλέσομε να έλθει και να σκηνώσει μέσα μας και να μας καθαρίσει από κάθε κηλίδα της αμαρτίας και να σώσει τις ψυχές μας».


Στον Εσπερινό της πανηγύρεως έλαβαν μέρος οι Εφημέριοι του Μητροπολιτικού Ναού πρωτ. Μιχαήλ Τζώρτζης και Αθανάσιος Ταρλαντέζος, ο Εφημέριος του Προσκυνηματικού Ναού Μιχαήλ Αρχαγγέλου πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης και ο Εφημέριος Ενορίας Μύρτου π. Ελευθέριος Δαργάκης, ενώ συμμετείχε πλήθος πιστών Ιεραπετριτών, μεταξύ των οποίων ήταν και οι Αντιδήμαρχοι Ιεράπετρας Αργύρης Πανταζής και Μαρία Ρουμελιωτάκη.


Post Top Ad

.............