Τίμησαν την εορτή του Αγίου Πνεύματος στον ιερό ναό πάνω απο το χωριό Καλλιθέα - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Τίμησαν την εορτή του Αγίου Πνεύματος στον ιερό ναό πάνω απο το χωριό Καλλιθέα

Πλήθος πιστών απο την περιοχή του χωριού Καλλιθέα και Σκαλάνι στου Νομού Ηρακλείου ανηφόρισαν στον ιερό Ναό Προφήτη Ηλία και Αγίου Πνεύματος που βρίσκεται πάνω απο την βιομηχανική περιοχή στο χωριό Καλλιθέα για να προσκυνήσουν και να τιμήσουν την εορτή του Αγίου Πνεύματος.

Σε ένα πανέμορφο περιβάλλον με απεριόριστη θέα σε όλη την πόλη του Ηρακλείου και των γύρω περιοχών είναι κτισμένο το μικρό εκκλησάκι είς μνήμην των Γεωργίου και Μαρίας Μαραζάκη.





Την Δευτέρα μετά την Πεντηκοστή, η Εκκλησία μας γιορτάζει το Άγιο Πνεύμα. Το Άγιο Πνεύμα είναι το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, το οποίο εκπορεύεται εκ του Πατρός. Είναι ομοούσιο με τα πρόσωπα του Πατρός και του Υιού και κατά το Σύμβολο της Πίστεως «συνπροσκυνείται και συνδοξάζεται» με τον Πατέρα και με τον Υιό, ίσο κατά τη λατρεία και την τιμή.
«Ο Θεός είναι ο ήλιος, ο Χριστός είναι οι αχτίνες και το φως είναι το Άγιο Πνεύμα», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε κηρύγματα τους οι πατέρες του Αγίου Όρους δείχνοντας μας τη σχέση αλλά και τη δύναμη της Αγίας Τριάδας







Post Top Ad

.............