Η εορτή της Πεντηκοστής στον πανηγυρίζοντα Ι. Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος της ομωνύμου Τοπικής Κοινότητας του Δήμου Σητείας. Χειροθεσία Αναγνώστου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Η εορτή της Πεντηκοστής στον πανηγυρίζοντα Ι. Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος της ομωνύμου Τοπικής Κοινότητας του Δήμου Σητείας. Χειροθεσία Αναγνώστου


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε την Κυριακή 27 Μαϊου η εορτή της Πεντηκοστής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος της ομωνύμου Τοπικής Κοινότητας της Δημοτικής Ενότητας Λεύκης του Δήμου Σητείας.


Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και χοροστάτησε στον Εσπερινό της Γονυκλισίας, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο της Ενορίας πρωτ. Ιωάννη Φραγκιαδάκη και τον Εφημέριο Γούδουρα Οικονόμο Νικόλαο Παθιάκη.
Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η ευλόγηση των άρτων και στη συνέχεια ο Σεβ. κ. Κύριλλος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον επί σειρά ετών διακονούντα στο Ιερό Αναλόγιο της Ενορίας κ. Εμμανουήλ Χαρκιολάκη του Νικολάου, πρώην Πρόεδρο της Κοινότητος Αγίας Τριάδος.

Ο Σεβ. στο σύντομο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής της Πεντηκοστής ως γενεθλίου ημέρα της Εκκλησίας, σημειώνοντας ότι αποτελεί πραγματοποίηση της υπόσχεσης του Κυρίου προς τους Μαθητές του για την έλευση του Παρακλήτου, που φωτίζει, αναγεννά και καθοδηγεί όλα τα μέλη της Εκκλησίας. Σημείωσε δε ότι προβαίνει στην χειροθεσία σε Αναγνώστη της Ιεράς Μητροπόλεως του κ. Εμμανουήλ Χαρκιολάκη, ως ένδειξη αναγνώρισης και τιμής της πολυετούς προσφοράς του στην διακονία της Εκκλησίας και του λαού του Θεού, γεγονός που αποτελεί συνέχεια του υπερώου της Πεντηκοστής, αφού εκεί ως γνωστόν παρευρέθησαν και Κρήτες, που άκουσαν στη διάλεκτό τους το κήρυγμα των Αγίων Αποστόλων τη θαυμαστή αυτή ημέρα της καθόδου του Αγίου Πνεύματος. Τέλος, ευχήθηκε η  πυρίμορφος δρόσος του Αγίου Πνεύματος να σκεπάζει όλους τους ανθρώπους στην καθημερινή τους ζωή. Ο κ. Χαρκιολάκης μετά το πέρας της χειροθεσίας εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τον Σεβ. για την τιμή και δήλωσε ενώπιον πάντων ότι θα προσπαθήσει με την δύναμη και την ευλογία του Θεού να ανταποκριθεί στα υψηλά νέα καθήκοντά του με περισσότερο ζήλο και αυταπάρνηση.

Ακολούθησε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας όπου αναγνώσθηκαν από τον Σεβ. οι εξαιρετικής θεολογικής σημασίας ευχές.
Ο Εφημέριος της Ενορίας πρωτ. Ιωάννης Φραγκιαδάκης μετά την Απόλυση ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Κύριλλο για την ευλογητική παρουσία του στην Ενορία που υπηρετεί για περισσότερα από τριάντα ένα χρόνια και δοξολόγησε τον εν Τριάδι Θεό, γιατί τον αξίωσε να λειτουργήσει για πρώτη φορά με Επίσκοπο στην πανήγυρη της Ενορίας.


Παρέστησαν πλήθος πιστών, μόνιμων κατοίκων και καταγομένων από την Ενορία, μεταξύ των οποίων, ο Πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Σητείας κ. Γεώργιος Τσιφετάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας κ. Εμμανουήλ Μαυροματάκης, ο Δικηγόρος και Πολιτευτής κ. Αντώνης Βγόντζας, ο Στρατηγός εν αποστρατείᾳ κ. Σταύρος Δερμιτζάκης κ.α.



Post Top Ad

.............