Το Ηράκλειο ως Γαστρονομικός Προορισμός - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Το Ηράκλειο ως Γαστρονομικός Προορισμός

Ο Δήμος Ηρακλείου υπέγραψε τη Σύμβαση «Εξειδίκευση Προγράμματος Τουριστικού Μάρκετινγκ για την πόλη του Ηρακλείου και ανάπτυξη της θεματικής ενότητας του γαστρονομικού προορισμού» που αφορά στην εξειδίκευση του «Προγράμματος Τουριστικού Μάρκετινγκ» το οποίο εκπόνησε ο πολιτιστικός οργανισμός “ΔΙΑΖΩΜΑ”, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Δήμο.
Ο Δήμος προτίθεται ν’ αναπτύξει περαιτέρω τη θεματική ενότητα του γαστρονομικού τουρισμού, λαμβάνοντας υπόψη την ζήτηση αυτή της τουριστικής αγοράς και επιδιώκοντας την τόνωση της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας, τόσο στην πόλη όσο και στην ενδοχώρα, στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και στον πρωτογενή τομέα. Συνεπώς, θεώρησε αναγκαία την καθοδήγηση από εξειδικευμένο συνεργάτη για την χάραξη στρατηγικής στην θεματική αυτή ενότητα.

Γαστρονομικός τουρισμός στο Ηράκλειο

Η εξειδίκευση του εν λόγω προγράμματος, απαιτεί γνώσεις τουριστικού μάρκετινγκ και τουριστικής ανάπτυξης και ο ανάδοχος της υπηρεσίας διαθέτει άριστη γνώση της ελληνικής και διεθνούς τουριστικής αγοράς και έχει εμπειρία τουλάχιστον 10 ετών στην υλοποίηση συναφών έργων τουριστικού μάρκετινγκ για λογαριασμό Δήμων, Περιφερειών, εθνικών τουριστικών οργανισμών ή/και συλλογικών τουριστικών φορέων.
Ο ανάδοχος θα ασχοληθεί και με τη θεματική ενότητα του γαστρονομικού τουρισμού, που είναι μία από τις ενότητες που προτάσσει το «Πρόγραμμα Τουριστικού Μάρκετινγκ» είναι η γαστρονομία. Η ελληνική γαστρονομία, σύμφωνα με την «Ποσοτική και Ποιοτική Έρευνα Ικανοποίησης Τουριστών σε 13 πύλες εισόδου της χώρας» που εκπονήθηκε για λογαριασμό του ΕΟΤ την περίοδο του 2016, είναι αυτό που εκτιμούν ως δεύτερη επιλογή μετά τον ήλιο και τη θάλασσα οι αεροπορικοί τουρίστες σε ποσοστό 32% και φτάνει σε ποσοστό 46% για τους οδικούς ταξιδιώτες.

Post Top Ad

.............