Δωρεάν Workshops Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Δωρεάν Workshops Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™

Ο δρόμος για την Ταϊλάνδη περνάει και από το Ηράκλειο! Η ομάδα του WRO-Hellas σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου, καλεί τους εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και όσους θέλουν μάθουν για την εκπαιδευτική ρομποτική, να ενημερωθούν ή να συμμετέχουν στον διαγωνισμό της Ολυμπιάδας εκπαιδευτικής ρομποτικής, διοργανώνοντας δύο workshops με είσοδο ελεύθερη .


 Δυο λόγια για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™
Θέμα 2018: FOOD MATTERS 
Το φετινό συναρπαστικό θέμα της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™ έχει τίτλο FOOD MATTERS και εστιάζει στους τρόπους με τους οποίους καλλιεργούνται, διανέμονται και καταναλώνονται τα τρόφιμα. Είναι ώρα να ξανασκεφτούμε το πώς καλλιεργούμε, μοιραζόμαστε και καταναλώνουμε την τροφή μας. Αν αξιοποιηθούν σωστά, η γεωργία, η δασοπονία και η αλιεία, τότε θα μπορέσουν να παράσχουν θρεπτική τροφή για όλους και να δημιουργήσουν εισοδήματα, στηρίζοντας έτσι την ανθρωποκεντρική ανάπτυξη της περιφέρειας και προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον. Σήμερα, το έδαφος, το γλυκό νερό, οι ωκεανοί, τα δάση και η βιοποικιλότητα υποβαθμίζονται με ταχείς ρυθμούς. 

Η κλιματική αλλαγή ασκεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση στους πόρους από τους οποίους εξαρτόμαστε, αυξάνοντας έτσι κινδύνους που συνδέονται με καταστροφές όπως οι ξηρασίες και οι πλημμύρες. Πολλοί άνδρες και γυναίκες της περιφέρειας δεν μπορούν πλέον να τα βγάλουν πέρα με τη γη τους, οπότε και αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σε πόλεις αναζητώντας ευκαιρίες. Χρειάζεται μία βαθιά αλλαγή στο παγκόσμιο σύστημα τροφίμων και γεωργίας αν πρόκειται να σιτίσουμε τα 795 εκατομμύρια ανθρώπους που πεινάνε σήμερα και τα επιπλέον 2 δισεκατομμύρια που αναμένονται να φτάσουν μέχρι το 2050. Ο τομέας των τροφίμων και της γεωργίας προσφέρει λύσεις-κλειδιά για την ανάπτυξη ενώ διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην εξάλειψη της πείνας και της φτώχειας. Περισσότερες λεπτομέρειες για τον φετινό διαγωνισμό στην σελίδα www.wrohellas.gr Ο δρόμος για τη World Robot Olympiad™ 2018 

Πρώτο βήμα: Από τις περιφέρειες στον Εθνικό Τελικό Ιούνιος 2018 Ομάδες από όλη τη χώρα και όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες διαγωνίζονται στους Περιφερειακούς με στόχο μια θέση στον Εθνικό Τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™. Στόχος είναι η συμμετοχή όσο περισσότερων ομάδων γίνετai στον περιφερειακό διαγωνισμό Κρήτης που θα λάβει χώρα στο κλειστό των ΤΕΙ στις 3 Ιουνίου 2018, ώστε να βοηθήσουμε σε ποσόστωση και την περιφέρεια Κρήτης αλλά και τις Εθνικές συμμετοχές στον τελικό του παγκοσμίου. 


Δεύτερο βήμα: Εθνικός Τελικός Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™ 1 Ιουλίου 2018 Οι εθνικοί νικητές ανακηρύσσονται από τον Τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™ και συγκροτούν την ελληνική ολυμπιακή αποστολή. Τελικό βήμα: World Robot Olympiad™ 16-18 Νοεμβρίου 2018 Τερματικός σταθμός ο Παγκόσμιος Τελικός, όπου η εθνική ομάδα έχοντας προπονηθεί με τους καλύτερους ακαδημαϊκούς της χώρας αλλά και την ομάδα του WRO-Hellas, η οποία έχει την εμπειρία ενός χάλκινου μεταλλίου και ενός αργυρού, θα διεκδικήσει την πρωτιά απέναντι στα μεγαθήρια τα οποία έχουν ήδη εντάξει την ρομποτική στα σχολεία τους. Αξίζει να επισημανθεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με υπουργική απόφαση του 2015, οι Ολυμπιονίκες της World Robot Olympiad™ (κατηγορίες Λυκείου) εγγράφονται σε συναφή πανεπιστημιακή σχολή χωρίς εξετάσεις. 

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad™) πραγματοποιείται χωριστά για τρία ηλικιακά επίπεδα (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο). 
Η κάθε κατηγορία/ηλικιακό επίπεδο διαγωνίζεται σε δικό της πρόβλημα και πίστα διαγωνισμού με διαφορετικό επίπεδο δυσκολίας, ανάλογα με την ηλικία. Ο διαγωνισμός τελείται υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου 


H συμμετοχή στον διαγωνισμό δηλώνεται στην σελίδα www.wrohellas.gr Wokshops στο Ηράκλειο : Την Παρασκευή 27/4 και την Κυριακή 29/4 θα πραγματοποιηθούν workshops με θέμα το EV3 και το WeDo, στο πλαίσιο της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™ 2018. Τα δύο workshops θα έχουν ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Η ομάδα του WRO Hellas θα παρουσιάσει παραδειγματικές ρομποτικές εφαρμογές, επάνω στις κατηγορίες της World Robot Olympiad™ ,προγραμματισμό EV3, κανόνες και κατηγορίες του διαγωνισμού για το 2018. To workshop για το EV3 θα λάβει χώρα στo Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης (θα υπάρχει ειδική σήμανση από την κεντρική είσοδο) 5:00μμ - 9:00μμ . To workshop για το WEDO θα γίνει στον Κοινωνικό Χώρο Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9, Ηράκλειο) 11:00. Η είσοδος είναι δωρεάν. 

Η προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα για τις ανάγκες του ιδρύματος είναι ευπρόσδεκτη. Τηλέφωνα επικοινωνίας οργανωτικής επιτροπής περιφέρειας Κρήτης: Μαρκάκης Θέμης :6973390743 

Δωρεάν Workshops Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™

Post Top Ad

.............