1η Συνδιάσκεψη Πόλης «Κρήτη-Πλατανιάς, 2018» στο Δήμο Πλατανιά - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

1η Συνδιάσκεψη Πόλης «Κρήτη-Πλατανιάς, 2018» στο Δήμο Πλατανιά

Στη διαμόρφωση ενός πολιτιστικού και περιβαλλοντικού μονοπατιoύ που δυνητικά θα μπορεί να συνδέει είκοσι χωριά και είκοσι Κρήνες, προχωρούν κάτοικοι και φορείς του Δήμου Πλατανιά.
Tο μονοπάτι προέκυψε μέσα από το εκπαιδευτικό και κοινοτικό πρόγραμμα: «Κρήνες: Ένα Πολιτισμικό, Περιβαλλοντικό και Κοινωνικό Μονοπάτι Ζωής».


Ηταν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο όταν, όπως ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Πλατανιά, ο Δήμος με το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (Ε.Δ.Ε.Ε.Κ.), σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και σε συνεργασία με την Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης (ΠΕΠΣΥ)  και τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους ολοκλήρωσε  στη Σπηλιά Κολυμπαρίου και στις Βρύσες Κυδωνίας το πρώτο μέρος της Προ-Συνεδριακής Δράσης: “Φέρνοντας τα χωριά κοντά”.
Οι επιμορφούμενοι της Δημοτικής Ενότητας Κολυμπαρίου στην Σπηλιά, το περασμένο Σάββατο  διοργάνωσαν συνάντηση αναφορικά με την πορεία του έργου τους που αφορά σε ένα προτεινόμενο πολιτιστικό και περιβαλλοντικό μονοπάτι ως  “θεματικό τοπόσημο” της περιοχής και που δυνητικά θα μπορεί να συνδέει είκοσι χωριά και είκοσι Κρήνες. Η τοπική γιορτή (Φεστιβάλ) στην Δημοτική Ενότητα Πλατανιά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις Βρύσες Κυδωνίας ως χωριού-οικοδεσπότη του Φεστιβάλ “Εσμιγιά”.

ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΝ ΜΑΙΟ
Ο Δήμος Πλατανιά μαζί με τους λοιπούς συνδιοργανωτές προσκαλεί στην 1η Συνδιάσκεψη Πόλης «Κρήτη-Πλατανιάς, 2018» που θα πραγματοποιηθεί στις 4 – 6 Μαϊου στην ΟΑΚ, και στις προσυνεδριακές δράσεις του β’ κύκλου του Φεστιβάλ «Φέρνοντας τα χωριά κοντά» και το οποίο θα ολοκληρωθεί ως εξής:

•Για την Δημοτική Ενότητα Βουκολιών,  στις 28 Απριλίου στις 6.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Βουκολιών.

•Για την Δημοτική Ενότητα των Μουσούρων, στις 29 Μαϊου στα Μεσκλά (εκκίνηση στις 11.30 π.μ.).

Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις δράσεις.

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

.............