Την αντίθεση τους στον ερχομό της Ryanair στο αεροδρόμιο Ηρακλείου δηλώνουν τουριστικοί πράκτορες - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Την αντίθεση τους στον ερχομό της Ryanair στο αεροδρόμιο Ηρακλείου δηλώνουν τουριστικοί πράκτορες

Πολλές διευκολύνσεις και ιδιαίτερα προνομιακή μεταχείριση που δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή είχε ζητήσει κατά το παρελθόν η εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, για να εκτελεί δρομολόγια έχοντας βάση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.
Ωστόσο, οι τουριστικοί και ταξιδιωτικοί πράκτορες Κρήτης δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επισημαίνοντας ότι «όπου πηγαίνει η Ryanair καταστρέφει τον τουρισμό».
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μιχάλης Βλατάκης είπε στην εφημερίδα «Πατρίς»«Η εταιρεία πριν αρκετά χρόνια είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για το αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης”, αλλά με όρους πολλούς και υπερβολικούς. Εμείς, πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι δεν θέλουμε τη Ryanair στο Ηράκλειο. Γιατί; Διότι ενισχύει τον “φθηνό” τουρισμό, ευθύνεται για τη μείωση των προγραμμάτων από τους τουρ οπερέιτορς και γενικά λειτουργεί καταστροφικά για την τουριστική αγορά».
ΤΙ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς» το 2011, το Ηράκλειο έχασε τη Ryanair εξαιτίας της αδυναμίας του αεροδρομίου να εξυπηρετήσει τα αεροπλάνα της στους μικρούς χρόνους που ζητούσε η εταιρεία.
Μάλιστα, τότε ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιώργος Δρακόπουλος, σε επιστολή που έστειλε στους ξενοδόχους της Κρήτης κ.κ. Κοκοτό, Σμπώκο, Γιαννικάκη, Λαμπρινό, Μανούσο, Καράτζη και Σαπουνάκη, τούς ενημέρωνε ότι: «Η έναρξη πτήσεων της Ryanair προς Ηράκλειο δεν θα πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον για φέτος. Ο λόγος είναι ότι, κατά τη Ryanair, το αεροδρόμιο του Ηρακλείου αδυνατεί να εξυπηρετήσει turn around του αεροσκάφους σε 25 λεπτά».
Δηλώσεις είχε κάνει στην «Πατρίς» και ο σημερινός αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας αναφέροντας: «Δεν έχουμε κάποιο έγγραφο της Ryanair που να σχετίζεται με την πρόθεσή της να αρχίσει πτήσεις στο Ηράκλειο, ωστόσο εκ των πραγμάτων δεν μπορούμε να εξυπηρετούμε τα αεροπλάνα της μέσα σε 25 λεπτά, γιατί έτσι θα παραβιάζαμε όλα τα μέτρα ασφαλείας. Ούτε στην Κω ούτε στην Ρόδο δεν ισχύει αυτός ο χρόνος».
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ
Κανένα νέο αίτημα δεν έχει υποβάλει στο αεροδρόμιο Ηρακλείου η Ryanair, όπως τονίζουν στην «Πατρίς» στελέχη της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας. Απεναντίας χρονοθυρίδες από-προσγείωσης (slots) στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» έχουν πάρει η αυστριακή αεροπορική εταιρεία “Laudamotion”, αεροσκάφη της οποίας πετούν από το Ηράκλειο και προς το Ηράκλειο από αεροδρόμια της Ελβετίας και της Γερμανίας.
Την ίδια διαδικασία έχει κάνει και μια θυγατρική της Ryanair για να εκτελεί πτήσεις το καλοκαίρι για την Πολωνία.
ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ
Θα πρέπει πάντως να επισημανθεί ότι οι επιβάτες θέλουν εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως την Ryanair στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, για να έχουν τη δυνατότητα να βρίσκουν φθηνότερα εισιτήρια όταν ταξιδεύουν.
Πηγή: patris.gr
Άννα Κωνσταντουλάκη

Post Top Ad

.............