Χριστός Ανέστη στον ιερό ναό Παναγίτσας Μασταμπά με Πυροτεχνήματα - βόμβες και επιτόπιες κόντρες αυτοκινήτων - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 8 Απριλίου 2018

Χριστός Ανέστη στον ιερό ναό Παναγίτσας Μασταμπά με Πυροτεχνήματα - βόμβες και επιτόπιες κόντρες αυτοκινήτων


Σε κλίμα ευλάβειας και βαθιάς κατάνυξης πλήθος πιστών προσήλθε στον ιερό ναό της Παναγίτσας Μασταμπά, στο Ηράκλειο για να παρακολουθήσει την Ακολουθία της Ανάστασης του Θεανθρώπου.  
Απο νωρίς οι πιστοί προσερχόταν και στους 2 ναούς τον Μεγάλο και τον μικρό ανάβοντας το κερί τους και με τα φαναράκια και τις λαμπάδες στα χέρια περίμεναν να ακούσουν το Χριστός Ανέστη της ελπίδας.


Η Ανάσταση του Χριστού συμβολίζει τη συντριπτική νίκη της αιώνιας ζωής κόντρα στο θάνατο. Δέκα λεπτά πριν από τις 12 τα μεσάνυχτα εψάλη σε όλες τις εκκλησίες το «Δεῦτε λάβετε φῶς ἐκ τοῦ ἀνεσπέρου φωτὸς καὶ δοξάσατε Χριστὸν, τὸν ἀναστάντα ἐκ νεκρῶν» και οι πιστοί μοιράστηκαν το Άγιο Φως.


Εν συνεχεία, διαβάστηκε η περικοπή του Ευαγγελιστή Μάρκου που περιγράφει την εικόνα του αδειανού τάφου του Ιησού, με τη Μαρία τη Μαγδαληνή και τις Μυροφόρες να σαστίζουν μπροστά στον λευκοντυμένο νεαρό άγγελο που τους απαντά: «Μὴ ἐκθαμβεῖσθε· ᾿Ιησοῦν ζητεῖτε τὸν Ναζαρηνὸν τὸν ἐσταυρωμένον· ἠγέρθη, οὐκ ἔστιν ὧδε· ἴδε ὁ τόπος ὅπου ἔθηκαν αὐτόν».
Σε ειδική διαμορφωμένη εξέδρα που είχε στηθεί εκτός του ναού μόλις το ρολόι έδειξε 24:00, οι καμπάνες χτύπησαν χαρμόσυνα, και ακούστηκε το πανηγυρικό τροπάριο:

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν,
θανάτῳ θάνατον πατήσας
καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι
ζωὴν χαρισάμενος.



Δυστυχώς στους εξωτερικούς χώρους της εκκλησίας επικρατούσε ένα πανδαιμόνιο απο πυροτεχνήματα και βεγγαλικά, των οποίων η ισχύς ήταν τόσο μεγάλη που τράνταζε τους γύρω δρόμους και έχριζε επικίνδυνη την συνέχεια.
Αμαύρωσαν την ιερή στιγμή της Ανάστασης, τα εκατοντάδες πυροτεχνήματα - βόμβες, όπως επίσης και οι κόντρες και επιτόπιες στροφές αγροτικών οχημάτων απο Ρομά.
Η αστυνομία η οποία όπως μάθαμε ενημερώθηκε απάντησε ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή λόγω της βραδιάς.
Ευτυχώς οπότε που δεν θρηνήσαμε θύματα

Η χάρη του Ιησού άς δώσει φώτιση στους συνανθρώπους







Post Top Ad

.............