Η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Κρήτη και η τελετή της Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 8 Απριλίου 2018

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Κρήτη και η τελετή της Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα



Το εσπέρας του Μεγάλου Σαββάτου, 7 Απριλίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, μεταφέροντας το Άγιο Φως από τo Hράκλειο μετέβη κατευθείαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Ιεράπετρας. Μετά την καθιερωμένη ακολουθία της Παννυχίδος μετέδωσε το Άγιο Φως στους πιστούς, εκφωνώντας το «Δεύτε λάβετε φώς..». Στη συνέχεια προέστη στην τελετή της Αναστάσεως σε ειδική εξέδρα στον περίβολο του ναού, απ’ όπου  και ανέγνωσε το Ευαγγέλιο, εκφώνησε το «Χριστός Ανέστη...» και διάβασε την Ποιμαντορική του Εγκύκλιο για το Άγιο Πάσχα. Ακολούθησε το «Άρατε πυλας άρατε» στην είσοδο του ναού, που αποτελεί μια αναπαράσταση της Εις Άδου Καθόδου του Κυρίου μας και της συντριβής του θανάτου, και μετά την είσοδο στο Ναό ο Σεβ. κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, ανέγνωσε τον Κατηχητήριο Λόγο του Ιερού Χρυστοστόμου και προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας της Κυριακής του Πάσχα.


Ανάμεσα στο πλήθος των πιστών που παρευρέθηκαν στην τελετή της Αναστάσεως ήταν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης και η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη.






Η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Κρήτη

Το εσπέρας του Μεγάλου Σαββάτου, 7 Απριλίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, παρέστη και έλαβε μέρος στην τελετή  παραλαβής του Αγίου Φωτός στο Αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Ν.Καζαντζάκης». Το Άγιο Φως, λίγο μετά την άφιξή του από τα Ιεροσόλυμα, μεταφέρθηκε από την Αθήνα στο Ηράκλειο από τον Αρχιγραμματέα της Ι. Επαρχ. Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης Πανοσιολ. Αρχιμ. Πρόδρομο Ξενάκη  με πτήση της AEGEAN προς το Ηράκλειο και λίγο αργότερα προς τα Χανιά.. 



Η τελετή έλαβε χώρα με όλες τις προβλεπόμενες τιμές στις 9:30΄ μ.μ. στην αίθουσα αφίξεων. Μετά την παραλαβή από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, και με τη συμμετοχή του Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου και του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, τελέσθηκε μικρή δέηση.
Στην τελετή υποδοχής παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλειος Λαμπρινός, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδοίκησης, ο εκπρόσωποι των Αστυνομικών και Στρατιωτικών Αρχών, πολλοί Κληρικοί και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, ενώ τιμές απέδωσαν η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου και που παιάνιζε κατάλληλα και στρατιωτικό άγημα.

Post Top Ad

.............