Η ελληνική διασπορά “ψηφίζει” Καζαντζάκη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Η ελληνική διασπορά “ψηφίζει” Καζαντζάκη

Η ελληνική διασπορά προτιμά τον Ν. Καζαντζάκη, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Διεθνούς Εταιρίας Φίλων Ν. Καζαντζάκη, όπου γνωστοποείται ότι η Kapa Research και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ διεξήγαγαν έρευνα, από το 2016 μέχρι το 2018, μεταξύ 12.000 Ελλήνων της διασποράς σε 24 χώρες στις πέντε ηπείρους.

Στην ερώτηση «Όταν σκέφτεστε την Ελλάδα, ποιοι Έλληνες καλλιτέχνες ή συγγραφείς σας έρχονται στο μυαλό;» 33% των ερωτηθέντων επέλεξαν τον Νίκο Καζαντζάκη, 32% τον Κωνσταντίνο Καβάφη και 18% τον Γιώργο Σεφέρη.

«Στην προτίμηση αυτή έχει συμβάλει χωρίς καμιά αμφιβολία η επί 30 ολόκληρα χρόνια συνεχής και αφιλοκερδής δραστηριοποίηση της ΔΕΦΝΚ σε ολόκληρο τον κόσμο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ “ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ” ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ
Επίσης σε ανακοίνωση της  η ΔΕΦΝΚ επισημαίνει ότι τον Απρίλιο και το Μάιο 2018, ο πρόεδρος της ΔΕΔΝΚ Γιώργος Στασινάκης, σε συνεργασία με τα Τοπικά Τμήματα της ΔΕΦΝΚ και συλλόγους, θα δώσει σειρά διαλέξεων στις ακόλουθες χώρες:

– Καζαχστάν, Αλμάτυ, 12 Απριλίου: Institut Sorbonne-Καζαχστάν και Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων του Καζαχστάν.
– Ουζμπεκιστάν, Τασκένδη, 13 και 14 Απριλίου: Alliance française και Ελληνική Κοινότητα. Μπουχάρα, Πανεπιστήμιο, 16 Απριλίου. Σαμαρκάνδη, Πανεπιστήμιο, 17 Απριλίου (βλ. επιστο- λικό δελτάριο του Καζαντζάκη το 1929 από τη Σαμαρκάνδη προς την αδελφή του Αναστασία
Σακλαμπάνη).
– Ρωσία, Μόσχα, 19 Απριλίου, Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού και Εκατερίνενμπουργκ, 21 Απριλίου, όπερα του Bohuslav Martinù «Τα Ελληνικά Πάθη», βασισμένη στο έργο «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται».
– Ουκρανία, Κίεβο, Πανεπιστήμιο, 16 Μαΐου και Οδησσός, Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού,
17 Μαΐου.
– Μολδαβία, Κισινάου, Πανεπιστήμιο, 19 Μαΐου.
Το ερχόμενο φθινόπωρο, η ΔΕΦΝΚ θα διοργανώσει, για πολλοστή φορά, διαλέξεις στη Γεωργία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, την Εσθονία και τη Λιθουανία.
Επισημαίνεται τέλος, ότι, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη (3-6 Μαΐου), η ΔΕΦΝΚ θα διοργανώσει διάλεξη του Μιχάλη Πάτση, συγγραφέα, διδάκτωρος Φιλολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, με θέμα: «Ταξιδεύοντας με τον Καζαντζάκη στη Ρωσία.»
ΠΗΓΗ - ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

.............