Με επιτυχία ο πρώτος παγκρήτιος διαγωνισμός πιάνου στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Με επιτυχία ο πρώτος παγκρήτιος διαγωνισμός πιάνου στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων


Να εξελιχθεί σε θεσμό φιλοδοξούν οι διοργανωτές του πρώτου παγκρήτιου διαγωνισμού πιάνου “Αλίκη Βατικιώτη” που διεξήχθη χθες το πρωί στην αίθουσα  Α. Βατικιώτη,  στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.
Τον διαγωνισμό διοργάνωσε το Δ.Σ. του Συνδέσμου για τη διάδοση των Καλών Τεχνών στην Κρήτη με στόχο να βοηθήσει νέους πιανίστες να αναδείξουν το ταλέντο τους αλλά και να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη της σπουδαίας Χανιώτισσας πιανίστα Αλίκης Βατικιώτη.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν πιανίστες έως 25 ετών από όλη την Κρήτη. Οι διαγωνιζόμενοι εξετάστηκαν σε ένα πρελούδιο και μία φούγκα του Bach και σε ένα γρήγορο μέρος σονάτας Beethoven.



Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώτος νικητής θα συμπράξει ως σολίστ σε ένα κοντσέρτο για Πιάνο και Ορχήστρα, με την Ορχήστρα “Sinfonietta Αθηνών”, υπό την διεύθυνση τού Μαέστρου Γιώργου Αραβίδη, σε συναυλία που θα διεξαχθεί στα Χανιά την Άνοιξη τού 2019 (επετειακή συναυλία για τα 100 χρόνια από την ίδρυση τού Ελληνικού Ωδείου 1919-2019).
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου για την διάδοση των Καλών Τεχνών στην Κρήτη Γιάννης Αντωνογιαννάκης, «είναι η πρώτη φορά που γίνεται παγκρήτιος διαγωνισμός πιάνου στο νησί μας και στόχος μας είναι η προώθηση του έργου του Ωδείου Χανίων ως μουσικό σχολείο αλλά και να δώσουμε τη δυνατότητα σε νέους πιανίστες με κρητική καταγωγή μέχρι 25 ετών να αναδείξουν το ταλέντο τους. Επίσης ως Σύνδεσμος επιδιώκουμε να κρατήσουμε ζωντανή την μνήμη της Αλίκης Βατικιώτη, κάτι που αποτελεί ηθική υποχρέωση για μας απέναντι στο έργο της και την μεγάλη προσφορά της».
Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Βενιζελείου Ωδείου, μαέστρος Γιώργος Αραβίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το υψηλό επίπεδο των διαγωνιζομένων, τονίζοντας ότι ο διαγωνισμός αποτελεί ένα βήμα για νέους σολίστες να αναδείξουν το ταλέντο τους, γι΄ αυτό και ο διαγωνισμός θα γίνεται κάθε χρόνο.

ΠΗΓΗ - ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

.............