Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου η μεταφύτευση δύο παλαιών ελαιόδεντρων σε δύο σημεία της πόλης της Σητείας στα πλαίσια της ανακήρυξης της ώς Πόλη του Ελαιολάδου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου η μεταφύτευση δύο παλαιών ελαιόδεντρων σε δύο σημεία της πόλης της Σητείας στα πλαίσια της ανακήρυξης της ώς Πόλη του Ελαιολάδου

Στα πλαίσια της ανακήρυξης της πόλης της Σητείας ώς Πόλη του Ελαιολάδου, μια κίνηση που προτάθηκε στο δημοτικό συμβούλιο απο τον Δήμαρχο Σητείας κύριο Θοδωρή Πατεράκη την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 και ψηφίστηκε προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας αλλά και ως ιστορικό χρέος που οφείλουν όλοι οι κάτοικοι προς τον τόπο, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου η μεταφύτευση δύο παλαιών μεγάλων ελαιόδεντρων σε δύο σημεία της πόλης, στη νησίδα απέναντι από το αρχαιολογικό μουσείο και στον κήπο του παλαιού Επαρχείου , όπου υπάρχει και η ελιά που φυτεύτηκε πρός τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας.



Πρόκειται για την αρχή μιας προσπάθειας, αφού το επόμενο βήμα μέσα από διαδικασίες διαβούλευσης, που θα συμμετάσχουν όλοι οι φορείς, αφορά την πρόταση συγκεκριμένου σχεδίου δράσης με στόχο ο επισκέπτης της πόλης να αισθάνεται ότι μπαίνει σε μια πόλη που είναι μεν στην Κρήτη, αλλά είναι διαφορετική από τις άλλες πόλεις της Κρήτης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ STYLE 100FM





Είναι η πρώτη δράση που γίνεται στα πλαίσια της ανακήρυξης της Σητειας σαν "Πόλη του Ελαιολάδου".  όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Σητείας κύριος Νίκος Λατζανάκης οι ελιές προέρχονται από την περιοχή " Άσπρος Ποταμός" των Πεύκων .





Συγκεκριμένα αναφέρει

Θέλω να συγχαρώ τους υπαλλήλους μας του Πρασίνου και της καθαριότητας ,τους οδηγούς και τους χειριστές των μηχανημάτων, αλλά και τους ιδιώτες που βοήθησαν στο όλο εγχείρημα.
Από μια βραχώδη περιοχή των Πεύκων στην φιλόξενη γη της Σητειας . Μακάρι να βλαστίσετε και να παραμείνετε εδώ άλλα τόσα και τρεις φορές τόσα χρόνια και να σας καμαρώνουν γενιές και γενιές Σητειακων !



Post Top Ad

.............