Εν Μουσική , «Εν Φαντασία και Λόγω» η υποδοχή της πρώτης ημέρας της Άνοιξης στην Σητεία - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Εν Μουσική , «Εν Φαντασία και Λόγω» η υποδοχή της πρώτης ημέρας της Άνοιξης στην Σητεία

Εν Μουσική , «Εν Φαντασία και Λόγω»
Αφιέρωμα στην Ποίηση και την Εαρινή Ισημερία με κοινωνικό πρόσημο
στη Σητεία.

Όταν η ποίηση συναντά την μουσική με θέμα την πρώτη μέρα της Άνοιξης και την Εαρινή Ισημερία συνδυάζοντας παράλληλα αυτή η «συνάντηση» εθελοντική προσφορά και κοινωνικό πρόσημο, δημιουργείται μια υπέροχη εκδήλωση που σε καθηλώνει.
Ο λόγος για την βραδιά αφιέρωμα στην Παγκόσμια ημέρα της Ποίησης, την πρώτη μέρα της Άνοιξης και την Εαρινή Ισημερία που συνδιοργάνωσαν το Θέατρο της Σητείας με τον ΔΟΚΑΣ, επιμελήθηκε και παρουσίασε η Κατερίνα Γουλιέλμου, την Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 7 το βράδυ στο Πολύκεντρο Σητείας.


Ποιήματα απήγγειλαν με «μαγευτικό» τρόπο τα μέλη του Θεάτρου Σητείας, Καπαρού Κατερίνα, Σύρπου Φανή, Χατζοπούλου Βίκυ και Ρουσσομουστακάκης Μανώλης ενώ υπέροχες μελωδίες και θαυμάσια τραγούδια απέδωσαν και ερμήνευσαν μοναδικά, ο Ανωγιαννάκης Γιάννης (λαγούτο), Δρετάκη Ελένη (λύρα), Καρβέλης Δημήτρης (κιθάρα), Φραγκούλης Μανώλης (βιολί – τραγούδι) και η Χατζηδάκη Ελπίδα (τραγούδι) που όλοι τους γοήτευσαν τους παρευρισκόμενους που είχαν γεμίσει την αίθουσα.



Λίγο πριν το μελωδικό κλείσιμο της εκδήλωσης με το τραγούδι «Θα βρεθούμε ξανά» παρουσιάστηκε το βραβευμένο (6η θέση) σε Πανελλήνιο και Παγκύπριο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, ποίημα της μαθήτριας του 1ου Γυμνασίου Σητείας Άννας Κουνελάκη η οποία βραβεύτηκε από τον Δήμαρχο Σητείας κο Θοδωρή Πατεράκη. 
Η εκδήλωση έκλεισε με μία θαυμάσια έκπληξη, ένα μικρό θεατρικό με θέμα την εικονική δίκη της ποίησης με κατηγορία ότι διαδίδει όνειρα απραγματοποίητα.
Την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης έκανε ο Μανώλης Φραγκούλης, υπεύθυνος ήχου ήταν ο Διονύσης Κριθαράκης, υπεύθυνος φωτισμού ο Γιώργος Κορδίας, την αφίσα φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης Βασίλης Πολυχρονιάδης, χορηγοί της εκδήλωσης ήταν το Ξενοδοχείο ΙΤΑΝΟΣ και ο Διονύσης Κριθαράκης, ενώ συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης και χρήματα για τα κοινωνικά παντοπωλεία της Σητείας.
Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, όλους τους συντελεστές, τους χορηγούς αλλά και τον αρκετό κόσμο που παρακολούθησε αυτό το θαυμάσιο αφιέρωμα.




Νεκτάριος Ξυπόλιτος

Post Top Ad

.............