Αφρικάνικη σκόνη δημιούργησε ένα κίτρινο τοπίο σε όλη την Κρήτη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Αφρικάνικη σκόνη δημιούργησε ένα κίτρινο τοπίο σε όλη την Κρήτη


Ένα πρωτόγνωρο σκηνικό ζούμε στην Κρήτη με την αφρικανική σκόνη να έχει απλωθεί σε πολλές περιοχές του νησιού κάνοντας την ορατότητα περιορισμένη και την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

ΠΙΣΚΟΚΕΦΑΛΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

Θυελλώδεις είναι οι άνεμοι οι οποίοι πνέουν από χθες σε όλη την Κρήτη, με την ένταση των ανέμων να φτάνει κατά τόπους έως και τα 9 Μποφόρ. 

Παράλληλα, η αυξημένη για την εποχή θερμοκρασία και η μεγάλη ποσότητα αφρικανικής σκόνης η οποία κατέκλυσε το νησί, κάνουν την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα αποπνικτική και μειώνουν την ορατότητα.
Οι ισχυροί νοτιάδες και η εξαιρετικά περιορισμένη ορατότητα, δημιούργησαν προβλήματα και στα δρομολόγια πτήσεων με προορισμό το αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Η πρωϊνή πτήση της Οlympic Air από τη Θεσσαλονίκη για το Ηράκλειο αναγκάστηκε να προσγειωθεί στα Χανιά ενώ μία δεύτερη πτήση από την Αθήνα, δεν έφτασε ποτέ λόγω του καιρού.


Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στην διάρκεια της νύχτας, προκάλεσαν πολλά προβλήματα και στην περιοχή του Βάμου του Δήμου Αποκορώνου.
Ολόκληρα δέντρα ξεριζώθηκαν, στέγαστρα ξηλώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε μεγάλη απόσταση ενώ με απόφαση του δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη και προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για τους μαθητές, όλα τα σχολεία στην περιοχή του Βάμου έμειναν κλειστά.
Οι ισχυροί νοτιάδες σημείωσαν ταχύτητες - ρεκόρ, καθώς από τον σταθμό της Φινοκαλιάς καταγράφηκαν άνεμοι εντάσεως 135 χλμ/ ώρα ενώ στον σταθμό του Αποκορώνου καταγράφηκαν άνεμοι 114 χλμ/ ώρα.


Οι αρχές εφιστούν την προσοχή των πολιτών κατά τις μετακινήσεις τους, καθώς εξαιτίας των ανέμων υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική τους ακεραιότητα από πινακίδες, ταμπέλες και στέγαστρα.
Από το μεσημέρι και μετά, οι άνεμοι θα στραφούν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 και τοπικά έως και 6 Μποφόρ ενώ μέχρι το απόγευμα θα επεκταθούν και ανατολικότερα, με την θερμοκρασία να φτάνει σε ιδιαίτερα υψηλά για την εποχή επίπεδα και τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ





Post Top Ad

.............