Το «Πολιτιστικό Αργαστήρι Σητείας «Δίκτυννα» - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Το «Πολιτιστικό Αργαστήρι Σητείας «Δίκτυννα»

Το «Πολιτιστικό Αργαστήρι Σητείας «Δίκτυννα» είναι ένας νεοσύστατος Πολιτιστικός Σύλλογος, αποτελούμενος από 21 Ιδρυτικά μέλη που αγαπούν και ασχολούνται ενεργά με κάθε είδος και μορφή του λαϊκού μας πολιτισμού, της λαϊκής μας παράδοσης και λαογραφίας. 



Το Πολιτιστικό Αργαστήρι «Δίκτυννα», οφείλει την Ίδρυσή του στην κ.Βεζυράκη Ευαγγελία, από την οποία προήλθε και η ιδέα, με αφορμή την πολυετή ενασχόλησή της με την κατασκευή της παραδοσιακής Κρητικής φορεσιάς (δια της Τερζίδικης μεθόδου) αλλά και την παράδοση γενικότερα. Εξαιρετικής σημασίας, για την σύσταση του Συλλόγου, ήταν και η ενασχόληση του κ.Λεντάρη Γιώργου, Προέδρου του Σωματείου, τόσο με την κατασκευή της παραδοσιακής Κρητικής φορεσιάς όσο και την κατασκευή παραδοσιακών Κρητικών οργάνων. Με σκοπό την μελέτη, την επιστημονική έρευνα, διαφύλαξη και διάδοση τεχνών της Κρητικής παράδοσης, το Σωματείο μας, αν και νεοσύστατο, και με αφορμή το έτος Βιτσέντζου Κορνάρου, στοχεύει στην ενεργό δράση και συμμετοχή του, ξεκινώντας ήδη από τις φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Σητείας, δίνοντας έμφαση σε λαογραφικά στοιχεία της Ανατολικής Κρήτης, σε συνεργασία με Πολιτιστικούς Συλλόγους, και χορευτικά συγκροτήματα. 

Εν κατακλείδι, δια τους σκοπούς αυτούς, έχει συσταθεί Πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο σας παρουσιάζουμε και αποτελείται από τους:

 -Πρόεδρος: Λεντάρης Γιώργος 
-Αντιπρόεδρος: Παθιάκη Μαρία 
-Ταμίας: Σταυρακάκη Ελένη 
-Γραμματέας: Κοντολαιμάκη Βαρβάρα
 -Μέλος: Ψαράκης Αντώνης 




Στην επίσημη πρώτη του συλλόγου να αναφέρουμε ότι συμμετείχαν τα μουσικά συγκροτήματα των: Δ.Μπετίνη, Πρωτογεράκη Γιάννη, Χαρκιολάκη Μάνου και Χατζαντωνάκη Σωτήρη. Συμμετείχαν επίσης μικροί και μεγάλοι χορευτές της Σχολής Παραδοσιακών Χορών Λίτσα Βεζυράκη ενώ μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση του κόσμου!

Στους μουσικούς επίσης ήταν τα μουσικά σχήματα των Ν.Πρινιωτάκη και ΚΑΝΑΒΆΚΗ ιΩΣΗΦ

Mε εκτίμηση, Το Δ.

Post Top Ad

.............